Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.4 C
Athens
HomeΕλλάδαΚρήτηΟλη η Κρήτη σε ένα πάρκο! Πως 2 Κρητικοί πάνε τον τουρισμό...

Ολη η Κρήτη σε ένα πάρκο! Πως 2 Κρητικοί πάνε τον τουρισμό σε άλλο επίπεδο

Στο χωριό Βορίζια Ηρακλείου, κάτω από την επιβλητική κορυφή του Ψηλορείτη, δύο Κρητικοί δημιούργησαν τον «Κρηταγενή Δία», το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

Η ιστορία της Κρήτης, μύθοι και γεγονότα, η φύση και τα ζώα, χρόνια και χρόνια συνυφαίνονται σε αυτό το πάρκο.

Σεβόμενοι τη φύση και «την αρχαία φιλοσοφία ζωής, τον τρόπο με τον οποίο έζησαν και δημιούργησαν οι πρόγονοί μας», δύο Κρητικοί ενώνουν μυθολογία, βυζαντινή παράδοση, ιστορία και θρύλους, ψηλαφώντας την ιστορική συνέχεια της περιοχής. «Εδώ αισθάνεσαι, εισπνέεις και γεύεσαι τη φύση και την ιστορία σου» λένε οι εμπνευστές της ιδέας, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

- Advertisement -

SWISS: Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης το 2017

Το θεματικό πάρκο περιλαμβάνει πέντε επιμέρους πάρκα. Το Βοτανικό, τη Στοά της Ιστορίας, το Λαογραφικό, το Ζωολογικό και το Φυσιολατρικό, με το καθένα να έχει να «πει» στον επισκέπτη τη δική του ιστορία.

Σκοπός του «Κρηταγενούς Δία» είναι να διηγηθεί την ιστορία της Κρήτης από τη Μινωική Εποχή μέχρι σήμερα. Να δείξει σε νεότερους και τουρίστες πώς ζούσαν οι πρόγονοί τους, να μάθουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου.

Σας αφορά: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης! Τι είναι το control room

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει χιλιάδες βότανα, να ανακαλύψει ξεχασμένα επαγγέλματα, όπως του γανωτή και του πεταλωτή, και να χαλαρώσει στην κορυφή του πάρκου, στο μιτάτο και στη μάντρα του βοσκού. Η Ιερή Κορυφή προσφέρεται για ξεκούραση, ανάπαυση και δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων, ενώ μπορεί να γευτεί κανείς και τον παραδοσιακό κρητικό καφέ από κριθάρι, απολαμβάνοντας την απίστευτη θέα.

Φύγαμε για εκδρομή: Ο «μυστικός» παραθαλάσσιος οικισμός στους πρόποδες του Παρνασσού που θα σας γοητεύσει!

Ο «Κρηταγενής Δίας» προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και στη φύση της κρητικής γης και κάνει τον επισκέπτη να χάνεται στο παρελθόν.

 

Πηγή:   iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,067LikesLike
88,718 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ