Είναι γεγονός πως το γαστρονομικό επίπεδο του νησιού είναι υψηλό. Σε αυτό φυσικά ευθύνονται και οι εξαιρετικοί και καινοτόμοι Chefs που με τα άκρως γευστικά πιάτα τους δίνουν μια άλλη γεύση και χρώμα στην παραμονή μας…Απολαύστε…
Natura
Chef George Koumpouris
Φρέσκια σαρδέλα “Gazpacho”, κρεμμύδι, ελιές, chips σκόρδου, μυρωδικά.
Mamalouka
Chef Leonidas Koutsouropoulos
Φιλέτο μυλοκόπι αχνιστό σε ζωμό αρωματισμένο με μάραθο, κουρκουμά, λεμονόχορτο, τζίντζερ & θυμάρι πάνω σε σπανάκι.
Wolves of Kitchen
Chef Alsi Sinanaj
Ταρτάρ μοσχάρι, φρέσκια ρίγανη, ελιές και λεμόνι
Mε ένα… πολυσυλλεκτικό «βιογραφικό» στις κουζίνες τους κόσµου, ο Alsi Sinanaj δεν κρύβει το πάθος του για δηµιουργία… Μετά από 12 χρόνια ως chef αλλά και consultant σε διάσηµα εστιατόρια, φέτος µας σύστησε το δικό του Wolves of Kitchen σε ένα island style setting στον Ορνό!
Εκεί, στον προσωπικό του γαστρονοµικό παράδεισο, µε πρώτη ύλη premium κρέατα από φάρµες από όλο τον κόσµο και ειδικές κοπές και τεχνικές, δηµιουργεί καθαρές αλλά αναπάντεχες γεύσεις που οδηγούν την κρεατοφαγία στο επόµενο level. Σε συνδυασµό µε τις χειροποίητες σάλτσες και τα ιδιαίτερα ορεκτικά του, προσφέρει µια γευστική εµπειρία πέρα από τα συνηθισµένα…
Oρνός, Τ. 22890 25660, 22890 23529, Μ. 6980 304114
UNO CON CARNE
Chef Nikos Taktikos
Σπαλομπριζόλα νεροβούβαλου: Μοσχάρι ωρίμανσης 40 ημερών 400 gr με σος μπάρμπεκιου
Αυτές είναι οι νέες αφίξεις που θα συζητηθούν στο νησί των Ανέμων!
SAKURA
Chef Kostas Koslekof
Salmon Sashimi
KOURSAROS
Chef Nikow Kotsis
Πικάντικο tartar καβουριού
M-EATING
Chef Panagiotis Menardos
Χουνκιάρ μπεγεντί. Σιγοψημένο και πολύ τρυφερό μοσχαράκι πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα φρέσκιας ελληνικής ντομάτας με μυρωδικά και σφουγγαράκι παρμεζάνας
Όταν η φιλοσοφία της μεσογειακής γαστρονοµίας, οι άριστες τοπικές πρώτες ύλες, οι upscale τεχνικές και ένα αστείρευτο ταλέντο δένουν αρµονικά στο… µυαλό και την κουζίνα του Παναγιώτη Μενάρδου, το φαγητό µεταµορφώνεται σε εµπειρία…. Γέννηµα-θρέµµα Μυκονιάτης, µετά τις σπουδές του στη µαγειρική τέχνη «απαρνήθηκε» τις µαρµίτες high end ξενοδοχείων και έβαλε όλο το µεράκι στο M-eating, ένα από τα κορυφαία γαστρονοµικά spots του νησιού! Η δηµιουργικότητα, η τόλµη του να πειραµατίζεται, η ικανότητά του να δίνει ένα gourmet twist σε πατροπαράδοτες γεύσεις και η εσωτερική του ανάγκη να ξεπερνά τον εαυτό του, έχουν κερδίσει κάθε λάτρη των εκλεπτυσµένων απολαύσεων!
Καλογερά 10, Χώρα, Τ. 22890 78550, www.m-eating.gr
Nikkei
Chef Thanos Stasinos
Τάκο με λουκάνικο τσορίθο Ισπανίας και φρέσκο ελληνικό χταπόδι
Food & Travel Mykonos: 5 γευστικές στάσεις στον Γιαλό!
SALPARO
Chef Iosif Sikianakis
Σαλάτα βασιλικού καβουριού με σικορέ, σπαράγγια & λάδι τρούφας
PRINCIPOTE
Chef Avgeria Stapaki
Μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, baby λαχανικά, πουρέ σκόρδο με μελάνι και τον ζωμό του αρωματισμένο με σαφράν
Tα σημεία στη Μύκονο που πρέπει να κάνεις check in! (Photos)
BAKALO
Chef Giannis Gavalas
Moσχαράκι κατσαρόλας με θυμάρι και μαυροδάφνη
NESAEA
Chef Christos Athanasiadis
Χταπόδι Καλύμνου εν κενώ: Πουρές φάβας Σαντορίνης, σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κάπαρη, ζελέ Vinsanto
SOLYMAR
Chef Marios Tsouris
Μετα τις σπουδές του, ταξίδεψε και εργάστηκε στην Ευρώπη, αποκτώντας πλούσια εµπειρία. Η Σπονδή, το Nobu και το 3άστερο LASARTE του Chef Martin Barasetegui είναι µερικές από τις «κουζίνες» που πέρασε. Ασχολείται επίσης µε consulting στη Σαουδική Αραβία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Κάιρο και στη Νέα Υόρκη. Η έµπνευση, η γεύση και το τελικό αποτέλεσµα των πιάτων του βασίζονται στα ιδιαίτερα υλικά που συναντά και στο πάντρεµα της ελληνικής κουζίνας µε διεθνείς επιρροές από τα ταξίδια του.
Sashimi αχινού με χαβιάρι Beluga και jalapeno
Kαλό Λιβάδι, Τ. 22890 71745 www.solymar.gr
Πηγή: Best in Travel Mykonos 2017
Διαβάστε τα πάντα για τη Μύκονο κατεβάζοντας δωρεάν το ολοκαίνουριο Best in Travel Mykonos!