Ο Τάσος Δούσης σας αποκαλύπτει τα “μυστικά” του TripAdvisor και σας παρουσιάζει χρήσιμες συμβουλές για να μην… την πατήσετε!
Οι περισσότεροι θα έχετε παρατηρήσει ότι σε μια απλή αναζήτηση εστιατορίων στο διαδίκτυο σας βγαίνει συνήθως πρώτα μια λίστα του TripAdvisor όπου σας παρουσιάζει τα κορυφαία εστιατόρια ανά προορισμό αλλά και ανά κατηγορία. Πόσο αξιόπιστες είναι όμως αυτές οι λίστες;
Ο Τάσος Δούσης σας τονίζει ότι όσα διαβάζετε στο TripAdvisor μπορεί να μην ισχύουν καθώς πολλά σχόλια αποδεικνύεται πως είναι fake. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις χρήσιμες συμβουλές του έμπειρου ταξιδιώτη για το TripAdvisor, για να μην την πατήσετε! Μη χάσετε και τις συμβουλές από τον Τάσο Δούση για τη Ryanair!
Μην ξεχάσετε να για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!
Αυτό είναι το ψεύτικο εστιατόριο που έγινε το πιο περιζήτητο στο Λονδίνο λόγω… TripAdvisor!
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Oobah Butler θέλοντας να δείξει πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις ιστοσελίδες κριτικής όπως το TripAdvisor, προμόταρε ένα… μη υπαρκτό εστιατόριο στο πιο hot spot της πόλης.
Δημιούργησε, λοιπόν, ένα «φανταστικό» εστιατόριο στο Λονδίνο, που το ονόμασε «The Shed at Dulwich» και ουσιαστικά δεν ήταν κάτι άλλο απ’ την πίσω αυλή του σπιτιού του. Άνοιξε και μια ιστοσελίδα, βάζοντας μερικές ψεύτικες φωτογραφίες με gourmet πιάτα και επιστράτευσε φίλους και γνωστούς να γράψουν μερικές διθυραμβικές κριτικές στο TripAdvisor για το δήθεν εστιατόριο του.
Παρόλο μάλιστα που δεν είχε αναφέρει διεύθυνση, δίνοντας έτσι μια αίσθηση αποκλειστικότητας στους υποψήφιους «πελάτες» του, ούτε αυτό φάνηκε να υποψιάζει αρκετούς.
Γρήγορα τα πράγματα «ξέφυγαν» λέει ο συγγραφέας, αφού το εστιατόριο του ανέβηκε πολύ ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα του Λονδίνου, ενώ άρχισε να λαμβάνει e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις για μια κράτηση. Έτσι, έφτασε στο σημείο όχι μόνο να είναι κορυφαίο στην κατάταξη για δύο εβδομάδες αλλά να είναι και φουλ σε κρατήσεις για διάστημα έξι εβδομάδων!
Το πιο παράξενο είναι ότι προμηθευτές μαντεύοντας τη διεύθυνση του εστιατορίου άρχισαν να στέλνουν δείγματα και κάποιοι να στέλνουν βιογραφικά αναζητώντας δουλειά. Ακόμη και εταιρείες δημοσίων σχέσεων άρχισαν να τον προσεγγίζουν, χωρίς να έχει σερβίρει ούτε ένα πιάτο.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: