Το ταξίδι είναι συνώνυμο με το φαγητό και ένα ωραίο δείπνο ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα λαχταριστό γλυκό. Σωστά. Πέρα όμως από τα γνωστά και συνηθισμένα επιδόρπια, εμείς κάνουμε τον γύρο του κόσμου σε 10 άγνωστα γλυκά που θα σας εντυπωσιάσουν…
Πόσες φορές δεν λαχταρίσαμε ένα όμορφο, ευπαρουσίαστο γλυκό και πόσες φορές δεν παραξενευτήκαμε με την εμφάνιση ενός επιδορπίου που έφτασε στο τραπέζι μας σε κάποιο ταξίδι μας στο εξωτερικό; Ανά τον κόσμο το γλυκό έχει παράδοση, όνομα και συγκεκριμένη παρασκευή, έτσι ώστε να φτάσουν οι ζαχαροπλάστες στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πέρα ωστόσο από τα νόστιμα και διάσημα γλυκά για τα οποία μια χώρα είναι διάσημη, υπάρχουν πολλά πεντανόστιμα επιδόρπια που είναι άγνωστα αλλά ταυτόχρονα και τα καλύτερα με διαφορά. Οπότε μια δοκιμή, έστω και διαδικτυακή θα σας πείσει για τα 10 καλύτερα γλυκά στον κόσμο αλλά άγνωστα στους περισσότερους.
Τα 10 άγνωστα γλυκά στον κόσμο
Tub Tim Krob, Ταϊλάνδη
Το όνομά του μεταφράζεται σε «τραγανά ρουμπίνια», τα οποία είναι κάστανα εμποτισμένα με έντονο σιρόπι γρεναδίνης, τυλιγμένα σε αλεύρι ταπιόκας τα οποία βράζονται μέχρι να μαλακώσουν. Το αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά μπουκιά που λιώνει στο στόμα.
Qatayef, Μέση Ανατολή
Αυτό το επιδόρπιο ξεκινά τη ζωή τουπάνω σε μια τηγανίτα, δημιουργώντας μια ισορροπία μεταξύ του τραγανού φύλλου και του κρεμώδες εσωτερικού. Είναι γεμισμένο με ένα γλυκό μείγμα φρέσκου τυριού, αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών και κρέμας, συχνά αρωματισμένο με ροδόνερο ή κανέλα.
Oliebollen, Ολλανδία
Μια τραγανή, τραγανή μπάλα από κουρκούτι αλευριού γεμισμένο με σταφίδες και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Τρώγεται καλύτερα ζεστό και είναι διάσημο street food στους δρόμους της Ολλανδίας.
M’hanncha, Μαρόκο
Είδος τραγανής πίτας που περιέχει μια πλούσια γέμιση αλεσμένων ξηρών καρπών, μαστίχα και ροδόνερο. Τα εδώδιμα άνθη του ταιριάζουν πολύ ως γαρνιτούρα.
Kifli, Ουγγαρία
Τα ώριμα και τρυφερά βερίκοκα ή δαμάσκηνα από χωριά της χώρας μπαίνουν μέσα σε ζύμη που τυλίγεται γύρω τους σαν κρουασάν. Πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη και συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ.
Fluffy Cheesecake, Ιαπωνία
Για τους λάτρεις του cheesecake, η ιαπωνική εκδοχή συνδυάζει τη γεύση του cheesecake με ένα παντεσπάνι. Το μυστικό για να γίνει αφράτο το γλυκό βρίσκεται στο καλό χτύπημα των αβγών.
Gulab Jamun, Ινδία
Ένα είδος παραδοσιακών λουκουμάδων, που πολύ θυμίζουν τους δικούς μας, που γίνονται με αλεύρι και συνδυασμό γάλακτος αγελάδας ή βουβάλου που σιγοβράζει για ώρες με χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια τηγανίζονται μικρές “μπουκιές” σε καυτό λάδι και περιχύνονται με αρωματικό σιρόπι με σπόρους κάρδαμου και τριαντάφυλλα.
Flan, Λατινική Αμερική
Μπορεί να έφτασε στη Λατινική Αμερική από την Ισπανία, αλλά εδώ παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Το μυστικό βρίσκεται στην όμορφη κρέμα και στο σωστά απλωμένο σιρόπι, που θυμίζει αρκετά κρεμ καραμελέ.
Cendol, Σιγκαπούρη
Οι ντόπιοι δροσίζονται με αυτήν τη γλυκιά απόλαυση που παρασκευάζεται με παγωμένο γάλα καρύδας, ζελέ από αλεύρι πράσινου ρυζιού και μια κουταλιά γλυκών κόκκινων φασολιών. Είπατε τίποτα;
Dan Tats, Χονγκ Κονγκ
Τάρτα με φύλλο που ψήνεται στο φούρνο άδεια και στη συνέχεια, αφού κρυώσει, γεμίζεται με ζεστή κρέμα. Για λίγο ακόμα μένει να ψηθεί, μέχρι η κρέμα να κάνει στην επιφάνεια μια τέλεια τραγανή κρούστα.
Τα 10 διάσημα γλυκά της Γαλλίας απογειώνουν την ζαχαροπλαστική!
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κάποιος τα 10 καλύτερα γλυκά της Γαλλίας, καθώς στη χώρα αυτή η ζαχαροπλαστική αποτελεί επιστήμη και τα αποτελέσματά της μόνο ως έργα τέχνης μπορούν να χαρακτηριστούν!
Ωστόσο τα πιο δημοφιλή και γνωστά ανά τον κόσμο γλυκά είναι λίγο-πολύ γνώριμα στους περισσότερους, καθώς προ πολλού έχουν βγει από τα γαλλικά σύνορα και έχουν ταξιδέψει ανά τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή! Ας τα δούμε λοιπόν στη συνέχεια…
1. Κρουασάν
2. Εκλέρ
3. Kouign Amann
4. Όπερα κέικ
5. Πολύχρωμα μακαρόν
6. Μιλφέιγ
7. Religieuse
8. Paris-Brest
9. St. Honoré
10. Tarte Tatin
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr