Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου, 2024
12.8 C
Athens
HomeFood & TravelΝομίζατε πως μόνο εδώ τρώμε βρώμικο; Ε, λοιπόν, όχι. Δείτε τι αρέσει...

Νομίζατε πως μόνο εδώ τρώμε βρώμικο; Ε, λοιπόν, όχι. Δείτε τι αρέσει στο εξωτερικό (Photos)

Δεν το ρίχνουμε μόνο οι Έλληνες στο “βρώμικο” μετά από ξενύχτι. Σε όλον τον κόσμο όταν κάποιος βγει και πιει μια λιγούρα την αισθάνεται. Αυτό που αλλάζει βέβαια είναι το φαγητό και ενώ εμείς το ρίχνουμε στα περιποιημένα σάντουιτς, τι τρώνε άραγε οι “συνάδελφοι” ξενύχτηδες ανά τον κόσμο; Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς επιλογές!

anoigma-loukaniko-me-patates

- Advertisement -

Γερμανία: Currywurst
Πρόκειται για ένα παχουλό και κοντό χοιρινό λουκάνικο, το οποίο πρώτα βράζεται και στη συνέχεια τηγανίζεται. Σερβίρεται με ελαφρώς πικάντικη κέτσαπ ανακατεμένη με μπόλικο κάρι σε σκόνη και πατάτες τηγανητές, μέσα σε πλαστικό πιατάκι. Στη Γερμανία το θεωρούν ως το ιδανικό φαγητό μετά από τόνους μπίρας ή και παράλληλα!

stereet-food

Ιαπωνία: Takoyaki
Πρόκειται για αφράτες μπαλίτσες ζύμης, γεμιστές με χταπόδι και είναι από τα πιο διάσημα street food της Ιαπωνίας. Τρώγεται σε πλαστικό πιατάκι με μικρό πιρούνι και σε κάθε μερίδα αναλογούν περί τις 5-6 μπαλίτσες. Η γεύση ενισχύεται με ψιλοκομμένη κόκκινη ginger πίκλα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα στη ζύμη, η οποία φτιάχνεται με αλεύρι αβγά και ζωμό ψαριού αντί για νερό. Σερβίρεται με Takoyaki sauce (κάτι σαν Worcestershire), μαγιονέζα, aonori (αποξηραμένο φύκι σε σκόνη) και Katsuoboshi (φλούδες αποξηραμένου ψαριού).

patsas

Τουρκία: İşkembe Çorbası
Όπως μάλλον θα ξέρεις, ο πατσάς είναι γνωστός και ως η σούπα των ξενύχτηδων, αφού αποτελεί κλασική επιλογή πολλών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά από μια μεγάλη έξοδο με τις ανάλογες κραιπάλες. Το ήξερες όμως ότι δεν αποτελεί μόνο ελληνική επιλογή αλλά μια ανάλογη σούπα σερβίρουν και στην Τουρκία; Εκεί ονομάζεται İşkembe çorbası και φτιάχνεται συνήθως με μοσχαρίσια κοιλιά (hello, εκεί δεν τρώνε χοιρινό) και σερβίρεται με λιωμένο σκόρδο και ξίδι.

pizza

ΗΠΑ: Πίτσα
Οι Αμερικάνοι έχουν τρέλα με την πίτσα και δεν είναι παράξενο που την επιλέγουν και μετά από ένα ξενύχτι. Ωστόσο, σε αντίθεση με εμάς που συνήθως βρίσκουμε την κλασική στρογγυλή πίτσα των 8 κομματιών, στις ΗΠΑ συνηθίζεται να παίρνουν 1 κομμάτι, πολύ μεγαλύτερο βέβαια, σαν ατομική τριγωνική πίτσα ένα πράγμα.

poutine

Καναδάς: Poutine
Αν βρεθείς σε κάποια pub του Καναδά και ζητήσεις τηγανητές πατάτες, το πιθανότερο είναι να σου σερβίρουν αυτό το καθόλου ελαφρύ πιάτο, το poutine, που αποτελείται από τηγανητές πατάτες, κομμάτια τυριού και άφθονη σάλτσα (gravy).

Fish-and-chips

Αγγλία: Fish & Chips VS Κεμπάπ
Όπως ξέρεις, οι Βρετανοί λατρεύουν το fish n chips, που δεν είναι άλλο από τηγανητό ψάρι με τηγανητές πατάτες. Παράλληλα όμως, δεν λένε όχι και σε ένα καλό κεμπάπ ή αλλιώς σουβλάκι, μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι.

munchy-box

Σκωτία: Munchy Box
Από ότι φαίνεται, στην Σκωτία θέλουν πολύ φαγητό για να συνέλθουν μετά το ποτό! Αλλά επειδή δεν μπορούν να αποφασίσουν σε ποιο “βρώμικο” να ενδώσουν, τα συνδυάζουν όλα μαζί σε ένα κουτί. Ο λόγος για το munchy (ή munchie) box που περιέχει από κεμπάπ, τηγανητό κοτόπουλο και πίτσα, μέχρι onion rings, πιτούλες naan, σκορδόψωμο, σαλάτα coleslaw και τηγανητές πατάτες. Ποιο ποτό; Αυτό το κουτί από μόνο του αρκεί για να σε στείλει στο νοσοκομείο!

enchiladas

Μεξικό: Enchiladas
Για να ξέρεις, το μεξικάνικο φαγητό είναι ένα κι ένα για να ξεπεράσεις το hangover. Αν δεν ξέρουν στη χώρα της τεκίλας, τότε που; Την επόμενη φορά λοιπόν, δοκίμασε enchiladas με κοτόπουλο ή αλλιώς τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, πικάντικη σάλτσα τσίλι, λιωμένο τυρί και κόλιανδρο, που τυλίγονται σε ρολά και ψήνονται στον φούρνο.

21150512_00510_kouzines-tou-kosmou_iaponeziko-tiganito-ryzi

Ταϊλάνδη: Τηγανητό ρύζι
Το τηγανητό ρύζι με λαχανικά και αβγό είναι από τις πιο διάσημες ασιατικές σπεσιαλιτέ. Στην Ταϊλάνδη μάλιστα, είναι από τα πιο αγαπημένα τους street food και συχνά το συνοδεύουν και με κρέας. Εμείς πάλι, έχουμε την ιαπωνική εκδοχή του αν θες να το φτιάξεις στο σπίτι.

sisig

Φιλιππίνες: Sisig
Μην το βλέπεις έτσι λαχταριστό στη φωτογραφία και νομίζεις ότι είναι σκέτο κρεατάκι. Το κλασικό αυτό πιάτο από τις Φιλιππίνες φτιάχνεται με κομματάκια από το κεφάλι και το συκώτι του χοιρινού, μαριναρισμένα με εσπεριδοειδή και καυτερές πιπερίτσες τσίλι και σερβίρεται με χοντροκομμένα κρεμμύδια και όποιος θέλει προσθέτει επιπλέον αβγό, μυαλό βοδινού, συκώτι κοτόπουλου ή μαγιονέζα. Μεταξύ μας, αν μετά το ξενύχτι αυτή είναι η μόνη σου επιλογή, καλύτερα αν πας στις Φιλιππίνες να μείνεις νηφάλιος!

Πηγή: olivemagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,079LikesLike
88,744 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ