Δεν υπάρχει επισκέπτης στο νησί που να µην έχει καθίσει έστω και µια φορά στα τραπεζάκια του πάνω στην άµµο…
Ήταν το 1967 στην αποµονωµένη τότε παραλία της Αγίας Άννας, στην Παράγκα, όταν ο Νικόλας και η Κατερίνα Δαχτυλίδη άνοιξαν αυτό το οικογενειακό ταβερνάκι δίπλα στο κύµα. Τότε δεν υπήρχε δρόµος και κουβαλούσαν οι ίδιοι τις πρώτες ύλες µε γαϊδουράκια.
Σήµερα, µισό αιώνα µετά, στο ίδιο αυθεντικό σκηνικό, τα παιδιά τους, Κώστας και Άννα, µαζί µε το εγγόνι τους, Νικόλα (µε τη δική του πλέον οικογένεια), διατηρούν την αυθεντικότητα αυτής της ξακουστής ταβέρνας που φηµίζεται για τα ντόπια κρέατα, τα φρέσκα ψάρια που ψαρεύουν καθηµερινά οι ίδιοι, αλλά και τα σπιτικά µαγειρευτά! Tip: Όλα τα ζαρζαβατικά και τα λαχανικά προέρχονται από το µποστάνι τους! Must taste: Οι γαρίδες µε σάλτσα ούζου. Από €18. Καθηµερινά από τις 09:00-12:00 (πρωινό), 12:00-22:30. Αγία Άννα, Παράγκα, Τ. 22890 25264, 23566, www.nikolas-taverna.com
Διαβάστε τα πάντα για τη Μύκονο στο ολοκαίνουριο Best in Travel Mykonos!