To πόσο συχνά ταξιδεύουμε, μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή μας και συγκεκριμένα το πόσο συχνά τρώμε πρωινό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήγαγε ο όμιλος Hyatt. Καταγράφοντας συνολικά 1.507 ερωτηθέντες από τις Η.Π.Α., η έρευνα έδειξε ότι η πλειοψηφία όσων ταξιδεύουν τουλάχιστον έξι φορές ή περισσότερο ετησίως (οι λεγόμενοι ως frequent flyers) τρώνε πρωινό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 63% των συχνών ταξιδιωτών καταναλώνει πρωινό τρεις ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα.
Περίπου οι μισοί από αυτούς (49%), δηλώνουν ότι καταναλώνουν συχνότερα το πρωινό τους γεύμα όταν βρίσκονται σε ταξίδι, παρά όταν βρίσκονται στο σπίτι τους, αλλάζοντας τη διατροφή τους.
Ο λόγος είναι απλός: Ο επιπλέον ελεύθερος χρόνος που έχουμε όταν βρισκόμαστε εκτός! Μάλιστα, συγκαταλέγουν το πρωινό γεύμα σε ένα από τα τρία κορυφαία πράγματα που θα έκαναν εάν είχαν extra 30 λεπτά κάθε πρωί, σε αντίθεση με όσους δεν ταξιδεύουν, οι οποίοι επιλέγουν να αφιερώσουν αυτά τα 30 λεπτά στον ύπνο!