Θεσσαλονίκη, ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός! Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της προβολής της πόλης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης μέσα από την συνεργασία του με το έντυπο National Geographic Food.
Η γαστρονομία είναι ένα από τα ισχυρά προσόντα της Θεσσαλονίκης και για αυτό το λόγο προβάλλεται ως η πρωτεύουσα της Ελληνικής γαστρονομίας (#GreatFoodCapital). Στόχος είναι να αναδειχτούν παραδοσιακές συνταγές, γεύσεις και προτάσεις της πόλης.
Εκτός από την φιλοξενία στην έντυπη έκδοση του National Geographic Food, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται στην online έκδοση. Το αφιέρωμα αυτή τη φορά έχει τίτλο «Breaking bread: on the trail of tradition in Thessaloniki, Greece’s gastronomic heart». Τοπικές γεύσεις , τοπικές συνταγές, αγορές τροφίμων ( όπως πχ το Καπάνι) και η κουλτούρα γύρω από το «τραπέζι της Θεσσαλονίκης» αναδεικνύονται στο εξειδικευμένο κοινό.
Ακόμα ένα παλαιότερο αφιέρωμα είχε δημοσιευτεί σε τεύχος του National Geographic Traveller (UK) στα πλαίσια συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης με στόχο την προώθηση του προορισμού για το 2021. Το άρθρο «Notes from an author: Victoria Hislop on Thessaloniki» από τη συγγραφέα των best sellers η οποία παροτρύνει τους αναγνώστες του τεύχους να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη μέχρι την μαγευτική πόλη ώστε να δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις, τα παραδοσιακά εδέσματα και όχι μόνο!
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: