Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναΈνα ναπολιτάνικο πάρτι στο Φάληρο! Τι θα συμβεί στη μαρίνα Φλοίσβου στις...

Ένα ναπολιτάνικο πάρτι στο Φάληρο! Τι θα συμβεί στη μαρίνα Φλοίσβου στις 2 Νοεμβρίου;

Καθαρόαιμο street food από το Νότο της Ιταλίας και τους δρόμους της Νάπολης, στο σημείο της πόλης που αρνείται πεισματικά να δεχθεί τον χειμώνα!

Μπορεί η Sophia Loren να επιμένει πως τα κάλλη της τα χρωστάει στα μακαρόνια, φήμες όμως λένε πως τις όμορφες καμπύλες της τις «έχτισε» από παιδί με μπρουσκέτες και πίτσα που έφτιαχνε η γιαγιά της στην περιοχή Pozzuoli, κοντά στη Νάπολη!

- Advertisement -

Ραντεβού ακριβώς εκεί λοιπόν!

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου τα Street Food and Tunes του deBόp.gr επισκέπτονται το Napolitivo στη Μαρίνα του Φλοίσβου για να ταξιδέψουν στο σημείο του πλανήτη που η ζωή φτιάχνεται από μαγεία, αυθεντικές γεύσεις και αλέγκρες μουσικές!

Εκεί όπου οι συνταγές έχουν ως βασικό τους συστατικό το πάθος και αρνούνται τις νοθεύσεις που επέβαλλε η παγκοσμιοποίησή τους.

na

Δεξιοτέχνες Pizzaiolos θα μας συντροφεύσουν, η ενέργεια του Βεζούβιου θα δώσει το παρόν -ναι! θα ψήσουμε σε ξυλόφουρνους φτιαγμένους στην Νάπολη με τούβλα από το θρυλικό ηφαίστειό της-, πρώτες ύλες κατευθείαν από την περιοχή της Καμπανίας θα υπογράψουν τα πιάτα μας και μουσικές αλά «tu vuò fà l’americano» θα μας χορέψουν!

Τα πιάτα :
1. Bruschetta al Pomodoro
Bruschetta με τομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, παλαιωμένο βαλσάμικο, ρίγανη και παρμεζάνα

2. Bruschetta al Prosciutto
Bruschetta με προσούτο, ρόκα, ελαιόλαδο, σκόρδο, τομάτα και παρμεζάνα

3. Pizza Margherita
Σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικός, ελαιόλαδο και παρμεζάνα

4. Pizza Pancetta e Ricotta
Φρέσκια μοτσαρέλα, ψητή πανσέτα, ρικότα, ελαιόλαδο και παρμεζάνα

5. Pizza Diavola
Σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, πικάντικο ιταλικό σαλάμι, μπούκοβο, βασιλικός, ελαιόλαδο και παρμεζάνα

01-20

Η Ναπολιτάνικη πίτσα είναι μαλακιά και λεπτή στο εσωτερικό της ενώ είναι αφράτη στην κρούστα της δημιουργώντας αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν “cornicione”. Το ζυμάρι ανοίγεται κάθε μέρα και αποτελείται αποκλειστικά από νερό, αλεύρι, μαγιά, αλάτι και “πάθος”. Δεν περιέχει λάδι, ζάχαρη, ή συντηρητικά. Στη συνέχεια οι Pizzaiolos το αφήνουν να ωριμάσει 12 – 24 ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον πριν ψηθεί στους παραδοσιακους ξυλόφουρνους.

Οι μουσικές :
Ο πολυταξιδεμένος Σταύρος Παπαδημητρίου μπλέκει ταραντέλες και μελωδίες της Νότιας Ιταλίας, σε αυθεντικές εκτελέσεις και σύγχρονα remixes, με ξεσηκωτικά world tunes συντονίζοντάς μας σε ένα αλέγκρο dance set. Latin & jazzy ηχοχρώματα θα συμπληρώσουν την «παρτιτούρα» ενός soundtrack από το οποίο δεν θα λείψουν κομμάτια που έκαναν την ιταλική κουλτούρα γνωστή σε όλο τον πλανήτη!

COCKTAIL/BIRRA/VINO
– Aperol Spritz (Aperol, Prosecco και σόδα)
– Rosa Limonata (Limoncello, Vodka, χυμός cranberry, χυμός λεμονιού, σιρόπι ζάχαρης και Sprite)
– Mojito (Rum, φρέσκα φύλλα δυόσμου, σιρόπι ζάχαρης, χυμός λεμονιού και λάιμ, σόδα)
– Pinot Grigio, Cantine Pirovano (ποτήρι 180ml)
– Birra Moretti L’Autentica (draught 400ml)

Πηγή: www.athenmagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,067LikesLike
88,718 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ