Η σημερινή καρμπονάρα ξεφεύγει από τις συνηθισμένες και είναι πραγματικά πεντανόστιμη
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Η Αμβέρσα με τα Μεσαιωνικά της κτίρια και τους χαμογελαστούς ανθρώπους
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρο λιωμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
1 ποτήρι λευκό κρασί
Πιπέρι
Πανικός με τη ΝΕΑ γέφυρα- Εσείς θα τολμούσατε να τη διασχίσετε; Δείτε photo
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το μπέικον, το σκόρδο και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Μετά από 4 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το κρασί και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό- 4 λεπτά για να γίνουν al dente ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σουρώνετε και ρίχνετε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ρίξτε και αυτά στο τηγάνι. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνετε μέσα τη καρμπονάρα. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το τριμμένο πιπέρι και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΠΗΓΗ: jenny.gr