Πριν 2 χρόνια έφτασε στον Πειραιά μια… Ιταλίδα που έφερε νέα δεδομένα στο γευστικό χάρτη της πόλης. Το εστιατόριο στεγάζεται εκεί που ήταν το γνωστό “Story”, εστιατόριο με πειραγμένη μεσογειακή κουζίνα, στέκι των εργαζομένων στις ναυτιλιακές του Πειραιά. Η επιτυχία συνεχίζεται με την “Ιταλίδα” και το εστιατόριο παραμένει στέκι και η αγαπημένη έξοδος των Πειραιωτών -και όχι μόνο- για καλό φαγητό.
Η ιδέα και η υλοποίησή της “Italida” ανήκει στην ιδιοκτήτριά της, Ολυμπία Γιαννούτσου που μαζί με τον συζυγό της αποφάσισαν να ανοίξουν ένα ιταλικό εστιατόριο όπως αυτό που θα ήθελαν οι ίδιοι να τρώνε και ο Πειραιάς ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς δεν είχε κάτι ανάλογο.
Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο, στην καρδιά του Πειραιά στην Τρούμπα την περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει ανακτήσει την αίγλη της, η Italida συστήνει στο κοινό γεύσεις παραδοσιακής και αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.
Ένα πληθωρικό μενού που έχει ως βάση αυθεντικές τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της Ιταλίας που συνδυάζονται και εξελίσσονται και πάντα με την καλύτερη πρώτη ύλη καταλήγουν σε εμπνευσμένα πιάτα που αναζητούν οι λάτρεις της καλής ιταλικής κουζίνας.
Την Italida συνοδεύει ο προσδιορισμός “Forno e Vino” που μας αποκαλύπτει την γαστρονομική εμπειρία που θα δοκιμάσουμε! Πίτσα και αργοψημένα στον ξυλόφουρνο πιάτα, παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί από την ενημερωμένη λίστα που αριθμεί περισσότερες από 100 ετικέτες καλού ελληνικού αλλά και ξένου αμπελώνα.
Ο χώρος
Ο χώρος, εξίσου προσεγμένος αλλά και κομψός μας προδιαθέτει για μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Το interior design συνδυάζει την κλασική πολυτέλεια και την αρχοντιά με μοντέρνες πινελιές σε ένα άκρως φιλόξενο περιβάλλον. Σε ένα βιομηχανικό φόντο που κυριαρχεί το γκρι, φιγουράρουν στους τοίχους χρυσοί καθρέπτες, vintage λεπτομέρειες και πολυέλαιοι, κεραμικά πλακάκια στο πάτωμα, μεγάλα ξύλινα τραπέζια, δερμάτινο άνετοι καναπέδες λονδρέζικου στυλ, και μια ανοιχτή κουζίνα απ’ όπου φαίνεται ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος. Εξίσου κομψός και ο εξωτερικός χώρος με τα λίγα τραπεζάκια που είναι ιδανικός για να απολαύσετε το φαγητό σας αν ο καιρός το επιτρέπει.
Το μενού
Αλλά ας επανέλθουμε στο κυρίως θέμα.. το μενού! Ο βραβευμένος με το Golden Award Quality & Taste για το 2020 από το estiatoria.gr, chef Δημήτρης Τσώτσος, έχει επιμεληθεί ένα μενού… να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!
Ξεκινήστε με κάποια από τα εκλεκτά ορεκτικά, όπως το vitello tonatto, ή το carpaccio ή tartare από βιολογικό φιλέτο μοσχάρι, το funghi fricasse, λευκό ραγού φρέσκων μανιταριών, άγρια χόρτα και αφρό lime. Δοκιμάστε επίσης μια χειροποίητη focaccia και φυσικά κάποια από τις ολόφρεσκες, πληθωρικές σαλάτες που προτείνει το μενού, όπως αυτή με το φρέσκο σπανάκι, άγρια ρόκα, με αχλάδι ποσέ, καβουρντισμένα κάσιους και dressing από gorgonzola dolce latte.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι επιλογές σε πίτσα, είτε κόκκινες με σάλτσα pomodoro san marzano, είτε λευκές με σάλτσα παλαιωμένης παρμεζάνας regiano.
Εκλεκτές είναι και οι επιλογές σε pasta, όπως οι papardelle con polpette siciliana με κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια από βιολογικό κιμά, παπαρδέλες de cecco, pomodoro san manzaro και φρέσκια μοτσαρέλα γκραντινέ ή γεμιστά τορτελίνια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα παρμεζάνας, βούτυρο γάλακτος και φασκόμηλο. Εξαιρετικά και τα rissoti, όπως αυτό με αργοψημένο οσομπούκο με το μεδούλι.
Δοκιμάστε σίγουρα και κάποιο από τα κυρίως πιάτα με ψάρι ή με κρέας ψημένο σε josper.
Για το τέλος, κρατήστε λίγο χώρο για να γευτείτε οπωσδήποτε τα υπέροχα γλυκά. Panacotta amaretto, tiramisu, mille feuille και burger cioccolato θα ολοκληρώσουν ιδανικά το γεύμα σας!
Βuon appetito!
Info
Φιλελληνων 9, Πειραιας, 18536
Τ. +30 210 4292005
Καλοκαιρινό ωράριο: Δευτ. – Σαβ.: 12:00 – 00:00 / Χειμερινό: Δευτ. – Κυρ.: 12:00 – 00:00
FB. Italida