Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2024
11.6 C
Athens
HomeFood & TravelΜεξικό: Η μικροσκοπική taqueria που μόλις κέρδισε αστέρι Michelin!

Μεξικό: Η μικροσκοπική taqueria που μόλις κέρδισε αστέρι Michelin!

Το El Califa de León της πόλης του Μεξικού κέρδισε πρόσφατα ένα αστέρι Michelin, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας που απονέμει ο διάσημος γαλλικός οδηγός εστιατορίων. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ακόμη πιο ξεχωριστή διάκριση, με το El Califa de Leon να αποτελεί την πρώτη μεξικανική τακερία που αποκτά αστέρι Michelin.

Στο μόλις 9 τετραγωνικά μέτρα χώρο του, αυτό που αναδεικνύει τα τάκος είναι η απλότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα. Η επιχείρηση κάνει τα ίδια συγκεκριμένα tacos από τότε που άνοιξε το 1968. Όπως δήλωσε ο σεφ Arturo Rivera Martínez στο Associated Press «Το μυστικό είναι η απλότητα του taco μας. Έχει μόνο μια τορτίγια, κόκκινη ή πράσινη σάλτσα, και αυτό είναι. Αυτό και η ποιότητα του κρέατος». Είναι επίσης ίσως ο μόνος βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ που όταν τον ρωτούν τι ποτό πρέπει να συνοδεύει το φαγητό του, απαντά «Εγώ προτιμώ μια κόκα κόλα».

- Advertisement -

Εκτός ίσως από ένα πάγκο street food στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, το El Califa de León είναι ίσως το μικρότερο εστιατόριο που έχει κερδίσει ποτέ αστέρι Michelin. Και μάλιστα το ήμισυ του χώρου αυτού καταλαμβάνουν ο πάγκος προετοιμασίας και το grill στο οποίο ο σεφ ψήνει το φρέσκο, λεπτοκομμένο μοσχαρίσιο κρέας. Στον υπόλοιπο χώρο χωράνε μόνο λίγοι πελάτες, και αυτοί μόνο για να παραγγείλουν.

Τραπέζια δεν υπάρχουν ούτε έξω, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τάκος όρθιοι, απέξω. Όταν ο Hernández Alonso ρωτήθηκε αν θα ήθελε χώρο ένα καθιστικό χώρο στο δρόμο, που μετά την πανδημία του κορωνοϊού επιτρέπονται από το νόμο στην πόλη, είπε δείχνοντας τους πλανόδιους πωλητές: «Όπως λέει και η παροιμία, γιατί να διορθώσεις ή να αλλάξεις κάτι που είναι εντάξει; Δεν χρειάζεται να διορθώσεις τίποτα… Είναι ο τρόπος που ο Θεός έφτιαξε τα πράγματα, και πρέπει να το αποδεχτείς.

Ένα από τα μυστικά που μοιράζεται ο Rivera Martínez είναι η θερμοκρασία στην οποία πρέπει να ψηθεί το κρέας. Η σχάρα πρέπει να θερμανθεί στους 360 βαθμούς Κελσίου.

Οι τιμές είναι αρκετά υψηλές για τα μεξικανικά δεδομένα. Ένα μόνο taco κοστίζει σχεδόν $5. Αλλά οι πελάτες είναι πλέον σίγουροι ότι είναι το καλύτερο στην πόλη.

«Είναι η ποιότητα του κρέατος», είπε ο Alberto Muñoz, ο οποίος επισκέπτεται το μέρος για περίπου οκτώ χρόνια. «Δεν έχω απογοητευτεί ποτέ. Και τώρα θα το προτείνω για ακόμη περισσότερους λόγους, τώρα που έχει αστέρι». Εδώ ο γιος του ίδιου, Άλαν, σημείωσε: «Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για τη μεξικάνικη κουζίνα και είμαστε μάρτυρες αυτού».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,082LikesLike
88,759 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ