Υπέροχα μπουρίτος με χοιρινό κιμά και πιπεριές, σερβιρισμένα σε τορτίγιες με γιαούρτι και φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
για τον κιμά:
Χοιρινό κιμά: 500 γρ.
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένες πιπεριές: 2 μέτριες, μια πράσινη και μια κόκκινη
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Σκόνη τσίλι: 1/3 κουταλάκι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα το γούστο σας)
Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: λίγη, ανάλογα πόσο ξινές είναι οι ντομάτες
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Αμοργός, «Απέραντο Γαλάζιο» και… Αγία Άννα….
Υλικά
για τα μπουρίτος:
Τορτίγιες: 8 μέτριες (από αλεύρι)
Γιαούρτι: 1 κεσεδάκι
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
Κομμένη φέτες ντομάτα: 1 μέτρια
Ψιλοκομμένο μαρούλι: 2 – 3 φύλλα
Σάλτσα τσίλι: 8 κουταλάκια (προαιρετική)
Από την Τανζανία μέχρι τη Σουηδία: Δείτε τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του πλανήτη
Εκτέλεση
Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει.
Προσθέτετε τον κιμά, να καβουρδιστεί καλά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχιζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και τις ντομάτες.
Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζετε από την φωτιά.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, μία – μία, βάζοντας τες σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι, μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε αμέσως, με τις τορτίγιες, τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά ξεχωριστά στο τραπέζι ώστε να φτιάξει ο καθένας το δικό του μπουρίτο ή απλώνετε σάλτσα τσίλι, γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και διπλώνετε τα μπουρίτος σαν φάκελο, ώστε να κλειστούν καλά τα υλικά.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 30 λεπτά | Σύνολο: 45 λεπτά
Συνταγή για: 8 μπουρίτος
ΠΗΓΗ: newpost.gr