Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens
HomeTravel News«Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά»: Αεροδρόμιο γίνεται viral για τους... περιορισμένους αποχαιρετισμούς

«Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς 3 λεπτά»: Αεροδρόμιο γίνεται viral για τους… περιορισμένους αποχαιρετισμούς

Είναι «απάνθρωπο» το όριο των 3 λεπτών αυτού του αεροδρομίου για αποχαιρετιστήριες αγκαλιές;

«Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς τρία λεπτά»: Το αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας γίνεται viral για τους περιορισμένους αποχαιρετισμούς!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου λέει ότι οι αγκαλιές που διαρκούν περισσότερο από τρία λεπτά είναι «πραγματικά άβολες».

- Advertisement -

Τα αεροδρόμια και οι συναισθηματικοί αποχαιρετισμοί πάνε χέρι-χέρι, αλλά ένας κόμβος στη Νέα Ζηλανδία περιορίζει τις δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

Οι ταξιδιώτες που φεύγουν από την πόλη Dunedin της Νέας Ζηλανδίας έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει πλέον ένα χρονικό όριο τριών λεπτών για τις αποχαιρετιστήριες αγκαλιές στον χώρο αποβίβασης του αεροδρομίου, με σκοπό να αποτρέψει τις παρατεταμένες αγκαλιές από το να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση…

Έξω από τον τερματικό σταθμό, οι πινακίδες γράφουν: «Μέγιστος χρόνος αγκαλιάς τρία λεπτά», προσθέτοντας ότι όσοι αναζητούν «αποχαιρετισμούς ταινίας» θα πρέπει να κατευθυνθούν στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, όπου θα τους δοθούν γενναιόδωρα 15 λεπτά για να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παρά τις επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον κόσμο να χαρακτηρίζει την κίνηση «απάνθρωπη», ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου εμμένει στην απόφασή του.
«Κατηγορηθήκαμε για παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πώς τολμάμε να περιορίσουμε το χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει κάποιος μια αγκαλιά», είπε ο Dan De Bono στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, προσθέτοντας ότι άλλοι είχαν καλωσορίσει την αλλαγή.

Γιατί προέκυψε το «caddle cap» στο αεροδρόμιο Dunedin;

Ο De Bono εξήγησε ότι ο περιορισμός τέθηκε σε εφαρμογή για να «διατηρηθούν τα πράγματα ομαλά» και είναι ο τρόπος του αεροδρομίου να υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζώνη αυτή είναι μόνο για «γρήγορους αποχαιρετισμούς».

Προσθέτοντας ότι η γρήγορη μετακίνηση επιβατών επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους, είπε επίσης στο Radio New Zealand (RNZ) ότι “η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν… όλα αυτά τα χρόνια”.

Οι πινακίδες κατά της αγκαλιάς προορίζονται ως μια πιο ήπια εναλλακτική από εκείνες σε άλλα αεροδρόμια που προειδοποιούν για απομάκρυνση οχημάτων ή πρόστιμα για τους οδηγούς που σταθμεύουν σε χώρους αποβίβασης.

Σε ορισμένους κόμβους στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβάλλονται τέλη για όλες τις αποβολές – όσο σύντομες κι αν είναι.

Το αεροδρόμιο του Ντούνεντιν, ωστόσο, ένας μέτριος τερματικός σταθμός που εξυπηρετεί μια πόλη 135.000 κατοίκων στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας, προτιμά μια «ιδιόμορφη» προσέγγιση, είπε ο De Bono.

Τρία λεπτά ήταν «πολύς χρόνος για να σηκωθείς, να αποχαιρετήσεις τους αγαπημένους σου και να προχωρήσεις», πρόσθεσε. «Το χρονικό όριο είναι πραγματικά ένας καλύτερος τρόπος για να πεις, ξέρεις, συνεχίστε με αυτό».

Μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετά μεγάλη για να απελευθερώσει τις ορμόνες που τονώνουν την ευημερία ωκυτοκίνη και σεροτονίνη, είπε ο De Bono. Οτιδήποτε άλλο ήταν «πραγματικά άβολο».

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές, ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωσε τους επιβάτες ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν αδικαιολόγητα για την επιβολή: «Δεν έχουμε αστυνομία αγκαλιάς».

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας έχουν μπερδευτεί από την παγκόσμια προσοχή που προσελκύει το αεροδρόμιο.

Πριν λίγες μέρες, ο ραδιοφωνικός σταθμός Rova δημοσίευσε ένα άρθρο που κοροϊδεύει τους παρουσιαστές ειδήσεων που προφέρουν λάθος τη λέξη «Dunedin». Ο δημοσιογράφος τους αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ένας παρουσιαστής το ονόμασε «αεροδρόμιο Dun-din», ενώ στην πραγματικότητα προφέρεται περισσότερο σαν «Dun-ee-den».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,105LikesLike
88,860 FollowersFollow
181,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ