Αν αρέσουν κι εσάς τα γλυκά, όπως και σε εμάς, εδώ θα βρείτε τον παράδεισό σας! Σας προτείνουμε μερικά θαυμάσια μέση στην Αθήνα για να βρείτε τα καλύτερα.
Δείτε αναλυτικά:
KazΑrte
Αν αγαπήθηκε το 2013, όταν ξεκίνησε να γλυκαίνει κυριολεκτικά… τα νότια προάστια, φέτος γίνεται λατρεία, καθώς µας επανασυστήθηκε ως KazΑrte Boulangerie – Patisserie!
Και όπως αποκαλύπτουν οι δηµιουργοί του, τα αδέρφια Άλκης και Άντζελα Τσαµπαρλίδου, όλα ξεκίνησαν από τον εξαιρετικής ποιότητας µονοποικιλιακό ιταλικό καφέ, το vitamin bar µε τους ολόφρεσκους χυµούς και τα λαχταριστά συνοδευτικά τους, που ο κόσµος για χάρη τους… περίµενε στην ουρά αλλά ζητούσε όλο και περισσότερα!
Sarayli
Εντός του ξεδιπλώνεται το µαγικό σύµπαν της κωνσταντινοπολίτικης ζαχαροπλαστικής. Με φόντο ένα εκλεπτυσµένο περιβάλλον που µας ταξιδεύει στα αρχοντικά της Πόλης αλλά και τα ζαχαροπλαστεία της παλιάς Αθήνας, στο Sarayli µας δίνεται η ευκαιρία να µυηθούµε σε αυθεντικές πολίτικες απολαύσεις που ετοιµάζονται µε γνώση, µαστοριά, πατροπαράδοτες τεχνικές και τις καλύτερες πρώτες ύλες (ακόµα και από την Τουρκία) από την οικογένεια Λεµοντζόγλου.
Η ποικιλία των γλυκών πίσω από τις βιτρίνες, που µοιάζουν µε µικρά κοσµήµατα της ζαχαροπλαστικής τέχνης, είναι τεράστια. Το κιουνεφέ µε βουβαλίσιο καϊµάκι ή παγωτό φιστίκι, το καζάν ντιπί, το σουµαλεµπί µε γλυκό τριαντάφυλλο, τα παραδοσιακά σιροπιαστά (σαραγλί, µαντιλάκι, σοµπιέτ, ντουρούµ…) αλλά και γλυκά patisserie όπως προφιτερόλ, µπανόφι και crème brûlée προκαλούν… ρίγος µε το που τα γευόµαστε!
LUKUΜΑΔΕΣ
Μια παραδοσιακή συνταγή, η έµπνευση, τα αγνά υλικά συνδυαστικά µε την προνοµιακή τοποθεσία και το urban design, ήταν τα συστατικά µιας άκρως επιτυχηµένης συνταγής… που ακούει στο όνοµα LUKUΜΑΔΕΣ και ξυπνά µνήµες από παιδικά χρόνια.
Μελίτροπον
Mε 26 χρόνια πορείας στη ζαχαροπλαστική τέχνη και εξειδίκευση στα αυθεντικά γλυκά Ανατολής και με συμμετοχή σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις, το ζαχαροπλαστείο Μελίτροπον δε χρειάζεται συστάσεις! Οι σιροπιαστές δημιουργίες που παρασκευάζονται στο εργαστήριό του με γνώση, μεράκι και τις πιο αγνές πρώτες ύλες υπό το άγρυπνο βλέμμα του ιδιοκτήτη του Σταύρου Αβραμάκου έχουν αναδειχθεί σε συνώνυμο της απόλαυσης.
Κωνσταντινίδης
Κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά εκείνων που αναζητούν τις νοσταλγικές απολαύσεις των παιδικών χρόνων και όλων όσοι επιθυµούν να απολαύσουν ένα καλό γλυκό.
Η ιστορία των Ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της από το 1920 στη Νίγδη της Μικράς Ασίας, ενώ η συνέχεια γράφεται στη Λάρισα, µε τα πολίτικα γλυκά να γίνονται σηµείο αναφοράς. Αργότερα η επιχείρηση επεκτείνεται µε νέα καταστήµατα, φτάνοντας σήµερα συνολικά τα 22 πανελλαδικά, µε τελευταίο αυτό της Γλυφάδας, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015.
Το Σερµπετόσπιτο της Νάνσυ
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα µικρό κοριτσάκι, η Νάνσυ, που είχε µια ιδιαίτερη… αδυναµία στα γλυκά! Όχι όµως να τα τρώει, αλλά να τα φτιάχνει… Από εκείνη την εποχή κρατάει ζωντανές τις µνήµες από τη γιαγιά την Πολίτισσα, να µαγειρεύει, πάντα περιποιηµένη, για τους µουσαφίρηδες… Μπορεί αργότερα να σπούδασε ιταλική φιλολογία και να έφυγε για τη Ρώµη, όµως το µεγάλο της πάθος για τη ζαχαροπλαστική δεν το πρόδωσε ποτέ!
Η επαγγελµατική ενασχόλησή της ξεκίνησε τελικά το 1996 και κατάφερε σύντοµα να κάνει όλη την Αθήνα να µιλάει για τα γλυκά της! Μαζί µε τον Σεραφείµ -σύντροφο στη ζωή και «µέντορά» της- άνοιξαν τα φτερά τους, έφυγαν από την οικογενειακή επιχείρηση και δηµιούργησαν τον περασµένο Φεβρουάριο το Σερµπετόσπιτο της Νάνσυς, ένα κουκλίστικο γλυκοπωλείο στην καρδιά του Ψυρρή!
Πηγή: www.athensmagazine.gr