Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])
Καλά και τα sushi και τα fusion, δεν λέω τα απολαμβάνω ιδιαιτέρως ως αμετανόητη fan της ethnic κουζίνας, όμως το γεύμα σε μια παραδοσιακή ελληνική ταβερνούλα είναι κάτι που επιθυμώ περισσότερο κάφε φορά που βρίσκομαι σε νησί!
Κι έτσι κάπως, αναζητώντας τη χαλαρότητα μιας γνήσιας ταβέρνας, ανηφορίζω στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου! Κρυμμένη σε ένα προνομιακό μπαλκόνι με μοναδική, αεροπλανική θέα στο απέραντο γαλάζιο, η ταβέρνα Limnios Taverna θεωρείται κοινό μυστικό μεταξύ των ντόπιων!
Ήταν το 1995, όταν ο Μανώλης Κωνσταντάρας, µε καταγωγή από τη Λήµνο, µαζί µε τη Μυκονιάτισσα σύζυγό του και δεινή µαγείρισσα Μαργαρίτα «έστησαν» το εν λόγω ταβερνάκι! Σήµερα στο τιµόνι βρίσκεται ο γιος τους Γιάννης, αλλά στην κουζίνα όλα συνεχίζουν να ετοιµάζονται με βάση τις μαμαδίστικες συνταγές! Με το θαλασσινό αεράκι να μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα απολαμβάνω σπιτικά παραδοσιακά µαγειρέµατα βασισµένα σε κυκλαδίτικες πρώτες ύλες, χωρίς να λείπουν ψαγμένες προτάσεις!
Ντόπια κρέατα, φρέσκα ψάρια και εποχικά λαχανικά βρίσκουν τον εκφραστή τους σε νόστιμα ορεκτικά, μερακλήδικους μεζέδες, αλλα και τα δημοφιλή ζουμερά παϊδάκια του που τόσο έχω επιθυμήσει όλες αυτές τις μέρες στη Μύκονο…
Μανιτάρια portobello με λούζα και μανούρι
Σουτζουκάκια της μαμάς
Πάστα κοτόπουλο
Μέχρι να κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του Best in Travel Mykonos, ξεφυλλίστε το προηγούμενο τεύχος.
—