Μια συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο για αρχάριους, νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Κοτόπουλο με πέννες, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρια και εστραγκόν σε κρεμώδη σάλτσα με τυρί.
Υλικά συνταγής
1/2 πακέτο (250 γρ.) πέννες
200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή μακρόστενα κομματάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. κουκουνάρι
1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
2 κ.σ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Παξοί- Δείτε το νησάκι από ψηλά
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις πέννες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 8 λ. Κρατάτε από τη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λ περίπου μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα.
6+1 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις, αν επισκεφτείς αυτές τις χώρες
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε από τις πέννες, αλατοπίπερο και το εστραγκόν. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις πέννες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο (προαιρετικά) με επιπλέον τριμμένη γραβιέρα.