Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εντυπωσιακό δάσος κοραλλιογενών υφάλων και σπάνιων θαλάσσιων πλασμάτων στην περιοχή των Αιολίδων Νήσων της Σικελίας.
Τα βαθιά νερά των ακτών των Αιολίδων Νήσων σε μεγάλο βαθμό μένουν ανεξερεύνητα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλές πληροφορίες για την πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενούν.
Η ομάδα των ερευνητών πέρασε έναν μήνα εξερευνώντας τα υποθαλάσσια ηφαίστεια της περιοχής, με στόχο να ανακαλύψει περισσότερα για τη θαλάσσια ζωή και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας προστατευόμενης θαλάσσιας ζώνης.
Σε βάθς 381 μέτρων, βρέθηκαν μαύρα κοράλλια, ένας θαλάσσιο αστερία (Zoroaster fulgens) που δεν είχε ποτέ ειδωθεί μέχρι πρότινος στη Μεσόγειο και ένα είδος ψαριού (Gobius kolombatovici) το οποίο οι επιστήμονες πίστευαν ότι εμφανίζεται μόνο στη βόρεια Αδριατική. Σε μικρότερα βάθη οι επιστήμονες εντόπισαν κοραλλιογενείς υφάλους σε κόκκινα, μαύρα ή κίτρινα χώματα, οι οποίοι τείνουν να εξαφανιστούν από τη Μεσόγειο.
Η Ιαπωνία του παρελθόντος και του μέλλοντος
Βέβαια, σε πολλά σημεία της περιοχής εντοπίστηκαν και ανθρώπινα απόβλητα, όπως αλιευτικά εργαλεία, πλαστικές σακούλες, γυάλινα μπουκάλια ακόμα και μπαταρίες.