Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
14.2 C
Athens
ΑρχικήTravel TipsΚόλαση μέσα στα λεωφορεία για την Θάλασσα. Μην ταλαιπωρείστε σας έχουμε πλήρη...

Κόλαση μέσα στα λεωφορεία για την Θάλασσα. Μην ταλαιπωρείστε σας έχουμε πλήρη οδηγό παραλιών

Κατά χιλιάδες έσπευσαν το Σάββατο οι Αθηναίοι στις παραλίες, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς από τον καύσωνα, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Και αν στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος οι εικόνες μποτιλιαρίσματος ήταν αναμενόμενες, αυτό μάλλον που δεν περιμέναμε να δούμε, λόγω και τον αυστηρών μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ, είναι λουόμενους να… στριμώχνονται σαν σαρδέλες στη κυριολεξία στα αστικά λεωφορεία.

- Advertisement -

Αστέρας Βουλιαγμένης:Το “τερμάτισαν” με τις τιμές στις ξαπλώστρες. 8 συμβουλές από τον Τάσο Δούση για να μην την “πατήσετε” στις παραλίες

Παραλίες – Αττική: Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε πού θα κάνετε τις βουτιές σας αυτό το ΣΚ με τον καύσωνα!

Ανακαλύψαμε στην Αττικήπαραλίες οργανωμένες και ελεύθερες, με ψιλή άμμο, κοντά αλλά και λίγο πιο μακριά από την Αθήνα… Ιδού οι καλύτερες προτάσεις για βουτιές χωρίς… βότσαλο ή ακόμη και για ερημικές!

Άγιος Δημήτριος

Μικρή, αμμουδερή έξω και με ελάχιστα βραχάκια μέσα, η παραλία του Αγίου Δημητρίου στα Καλύβια είναι σχετικά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους και διαθέτει κάποιες στημένες ομπρέλες για τον απαραίτητο ίσκιο, για όσους προλάβουν.

Γαλάζια Ακτή

Ψιλή άμμο, beach bar με ξαπλώστρες και family χαρακτήρα βρίσκουμε σε αυτήν την ωραία παραλία κοντά στο Λαγονήσι, με τα αβαθή και καθαρά νερά. Προτιμήστε την περιοχή μπροστά από το beach bar για μια 100% βραχάκια free εμπειρία.

Μικρή Χαμολιά: Μια από τις ομορφότερες κρυφές παραλίες στην Αττική

Λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού μπορείτε να επισκεφθείτε «ίσως την ομορφότερη κρυφή παραλία» της Αττικής, την «Μικρή Χαμολιά» ή ακόμη και κάποια από τις πολλές παραλίες που έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία!

Απολαύστε την εναέρια πτήση και πετάξτε από ψηλά πάνω από την παραλία Μικρή Χαμολιά στο Πόρτο Ράφτη:

Μικρή Χαμολιά. Ίσως η ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής Up'ο ψηλά.

Η παραλία που θα σας παρουσιάσουμε δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την Αττική! Μόλις σε 40 λεπτά μπορείτε να φτάσετε εκεί! Ο “κρυμμένος” παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός! Αν πάτε εκεί αμέσως θα γαληνέψει η ψυχή σας! Ένας σωστός ταξιδιώτης δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο εκεί που πάνε όλοι αλλά εκεί που θέλει εκείνος! Οι παραλίες του θα σας μαγέψουν!

Πετάμε πάνω από την Βραυρώνα Αττικής, νότια της Αρτέμιδας, έναν τόπο που στα αρχαία χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης, γι’ αυτό και κατασκευάστηκε εκεί ο Ναός της Αρτέμιδας.

Η Βραυρώνα

Η Βραυρώνα είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αττικής, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος που έχει δώσει το όνομά του στον σύγχρονο δήμο της ανατολικής Αττικής, αλλά και στον παραθαλάσσιο γειτονικό οικισμό της Λούτσας (σημερινό όνομα Αρτέμιδα). Ήταν χτισμένη σε έναν κολπίσκο στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, κοντά στον σημερινό οικισμό της Λούτσας.

Πρωτοκατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή. Την εποχή του Θησέα (εποχή του χαλκού) η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Σταδιακά η Βραυρώνα εξελίχθηκε σε τόπος λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή.

Ο παράδεισος απέχει μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τον μύθο κατά την Τρωική εκστρατεία, η θεά Άρτεμις απαίτησε την θυσία της Ιφιγένειας για να αφήσει τον Μυκηναϊκό στόλο να πλεύσει προς την Τροία. Την στιγμή της θυσίας η Άρτεμις έσωσε την Ιφιγένεια και την μετέφερε στην χώρα των Ταύρων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η Ιφιγένεια επέστρεψε από εκεί στην Ελλάδα με την βοήθεια του αδελφού της Ορέστη. Σύμφωνα με μία παραλλαγή του μύθου που μεταφέρει ο Ευριπίδης, η Ιφιγένεια στην επιστροφή της έφτασε στην περιοχή της Βραυρώνας και έγινε ιέρεια της Αρτέμιδος.

Προσοχή: Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες στην Αττική για μπάνιο

Η λατρεία της Αρτέμιδος στην περιοχή της Βραυρώνας φαίνεται να ξεκίνησε τον 8ο αιώνα π.Χ., ενώ ο ναός κτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα επόμενα χρόνια υπήρξε σημαντική επέκταση του λατρευτικού χώρου. Η επέκταση αυτή της προϊστορικής Βραυρώνας έγινε στους χρόνους μετά τη Μυκηναϊκή εποχή και κατά πάσα πιθανότατα κατά τους Γεωμετρικούς χρόνους.

Aπό τους αρχαίους συγγραφείς ο Ηρόδοτος, ο Ευφορίων και ο Νόννος τοποθετούν τη Βραυρώνα κοντά στη θάλασσα. Σταδιακά όμως, μετά τους πολέμους των Αθηναίων με τους Μακεδόνες, η περιοχή άρχισε να παρακμάζει και φαίνεται να εγκαταλείφθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ., πιθανόν μετά από πλημμύρες.

Μάλιστα, ο περιηγητής Παυσανίας τρεις αιώνες αργότερα, δεν αναφέρει σχεδόν τίποτε για την περιοχή της Βραυρώνας, παρά μόνο τον μύθο που αναφέρει ο Ευριπίδης για την επιστροφή της Ιφιγένειας. Οι τελευταίες μνείες του αρχαίου τοπωνυμίου “Βραυρών” συναντώνται κατά τους Βυζαντινούς χρόνους στο γραμματικό Θεόγνωστο (9ος αιώνας μ.Χ.) και στο λεξικό της Σούδας (10ος αιώνας μ.Χ.)

Δείτε όλη τη λίστα με τις παραλίες στο athensmagazine.gr!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,132LikesΚάντε Like
89,045 FollowersΑκολουθήστε
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ