Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens
HomeΕυρώπηΕλβετίαΕπικό: Κινέζος έδωσε 9.999 ελβετικά φράγκα για να δοκιμάσει ουίσκι Macallan millesime...

Επικό: Κινέζος έδωσε 9.999 ελβετικά φράγκα για να δοκιμάσει ουίσκι Macallan millesime του 1878!(photos)

Ένας Κινέζος περνώντας από το Σεν Μόριτς, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο της βόρειας Ελβετίας, πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.

- Advertisement -

Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου.

Το «Miami» της Ελλάδας είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!Ετοιμάσου για εκδρομή! (photos)

Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη.

Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι και εμφιαλώθηκε το 1905. Ο πελάτης φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε.

Επικά μέρη στην Ελβετία που ακόμη και οι ντόπιοι δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται! (photo)

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο πελάτης ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan.

Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό.

 

Αυτό το χωριουδάκι στην Ελβετία έχει τέτοια ομορφιά που…απαγορεύεται να το φωτογραφίσεις!(photo)

«Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στο 20minuten.ch.

Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). «Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα», δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.

Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του.
Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.

Πηγή:  iefimerida.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,077LikesLike
88,729 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ