Το εστιατόριο Mythos by Divani, το οποίο κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνει το σήμα για την έναρξη της θερινής περιόδου στους κύκλους των πιο καλομαθημένων foodies, μόλις άνοιξε τις πόρτες και την εκπληκτική του βεράντα πάνω στη θάλασσα για να υποδεχτεί το φετινό καλοκαίρι, σηκώνοντας κύμα ανανέωσης στο γαστρονομικό του προφίλ, αφού το μενού φέρει πια ακόμη πιο έντονο άρωμα Μεσογείου, δελεάζοντας και τους πιο απαιτητικούς!
Στο πιο προνομιακό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, σε έναν μαγευτικό κόλπο στο Καβούρι μόλις 20’ από το κέντρο της Αθήνας για όσους θέλουν να αποδράσουν από την urban καθημερινότητα, το μενού δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στους θησαυρούς της θάλασσας. Φρεσκάροντας αγαπημένες συνταγές, ο executive chef Λεωνίδας Φορτετσανάκης επιδιώκει να μας ταξιδέψει στην δική του κοσμοπολίτικη εκδοχή της νέας μεσογειακής κουζίνας, ενορχηστρώνοντας μια fine dining εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες, με τη συνοδεία του παφλασμού των κυμάτων και απαλής μουσικής, κάτω από το φωτεινό καλοκαιρινό φεγγάρι.
Ο chef και η ταλαντούχα ομάδα του, έχουν επιμεληθεί ένα μενού που υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε όρεξη και γευστική προσμονή με πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σαν μικρά έργα τέχνης, προς τέρψη όλων των αισθήσεων!
Ξεκινήστε, για παράδειγμα, με «ελληνική σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι, πράσινες πιπεριές, ελιές Καλαμών, φέτα, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού» ή με το pièce de résistance «βασιλικό καβούρι με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας».
Ένα «GreekBite» πριν περάσετε στα κυρίως πιάτα θα σας πλημμυρίσει με γεύση και μνήμες Ελλάδας: πώς σας ακούγεται μια «μους λευκού ταραμά με πούδρα αυγοτάραχου και τσιπς από τηγανητό κρεμμύδι» ή τα λαχταριστά «springrolls σπανακόπιτα»;
Για τη συνέχεια, οι γνώριμες γεύσεις των θαλασσινών εδεσμάτων σμίγουν με νέα πρωτότυπα υλικά που τους χαρίζουν εκπληκτική σπιρτάδα, σε προτάσεις όπως το «μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών με κρέμα lime», οι «γαρίδες cevicheμε κόλιανδρο, τσίλι και αβοκάντο» και η «καραβιδόψιχα με πούδρα αμυγδάλου και πικάντικη μαγιονέζα». Τα φρέσκα ψάρια ημέρας, φυσικά, εξακολουθούν να αποτελούν το επίκεντρο και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι ενός κλασικού δείπνου στο Mythos.
Την παλέτα συμπληρώνουν all time classic επιλογές σε κρέας με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την άψογη τεχνική ψησίματος: chateaubriand, blackangusribeyesteak, cordonbleuεπισφραγίzουν ιδανικά την ολοκληρωμένη πρόταση που χαρακτηρίζει τη γαστρονομική ταυτότητα του αγαπημένου εστιατορίου Mythos.
Ο πιο γλυκός επίλογος κάθε βραδιάς γράφεται είτε με διεθνή classics όπως η «τάρτα λεμoνιού σε τραγανή βάση σοκολάτας με αφράτη ιταλική μαρέγκα» και τα παγωτά «Σικάγο» και «Αλάσκα», είτε με γεύσεις που ξεχειλίζουν Ελλάδα, όπως οι «λουκουμάδες με μέλι και παγωτό βανίλια», οι «ζεστές φλογέρες γαλακτομπούρεκου με παγωτό βανίλια και σιρόπι βύσσινου» και το (σχεδόν σπιτικό) «Mωσαϊκό με σοκολάτα Valrhona».
Έξτρα απόλαυση και highlight καθημερινά στο Mythos, δεν είναι άλλο από το θεαματικό ηλιοβασίλεμα που βάφει με ζεστά χρώματα τον ορίζοντα, απογειώνοντας μαζί με πλούσια cocktail τη… μυθική εμπειρία ενός δείπνου στο Mythos by Divani. Μην το χάσετε!
Info:
Tηλ. κρατήσεων: +30 210 8911100
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμένη 166 71, Ελλάδα (ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso)
Ωράριο: Καθημερινά 8 μ.μ. – 2 π.μ. (Κυριακές κλειστά)
Site: divaniapollonhotel.com
Διαβάστε επίσης στο travelstye.gr: