H Kηφισιά και οι γειτονικές της περιοχές αποτελούν ασφαλώς τις πιο… χειμωνιάτικες πιάτσες της πόλης. Έτσι λοιπόν και εμείς ξεχωρίσαμε όλα εκείνα τα στέκια που οφείλεις να επισκεφθεί.
Safe House – Τα καλά πρέπει να ψάξεις για να τα βρεις… Εκεί όπου η κεντρική λεωφόρος Διονύσου συναντά τον ήσυχο δρόµο της Βακχών νιώθεις ότι είσαι στη µέση του πουθενά µέχρι που ξαφνικά το Safe House γίνεται η πιο απρόσµενη έκπληξη!
Ψάχνεις την καλύτερη πίτσα στην Αθήνα; Δες 10 μέρη με πραγματικά καταπληκτική πίτσα!
Fruzaty – Aναπόσπαστο κεφάλαιο στον κηφισιώτικο χάρτη της ψυχαγωγίας, το Fruzaty έχει αναδειχθεί σε meeting point από το 1995! Η λεπτοµέρεια κάνει τη διαφορά µε φόντο το ζεστό σκηνικό του µε «πρωταγωνιστή» το τζάκι, το παρεΐστικο bar και τις prive καθιστικές γωνιές µε τους αναπαυτικούς καναπέδες, ό,τι πρέπει για άραγµα σε all day ρυθµούς!
Γάκιας – Ένα καφενείο του 2016 σε µια γειτονιά και µε φιλοσοφία παλαιότερης εποχής τόσο στο φαγητό όσο και στη φιλοξενία… έκανε την εµφάνισή του µόλις πριν από λίγους µήνες στη Νέα Ερυθραία. Μπορεί το καφενείο-µεζεδοπωλείο Γάκιας να είναι ολοκαίνουριο αλλά αναβιώνει αυθεντικά περασµένες δεκαετίες.
The Wilbury – Το The Wilbury κανε την εµφάνισή του στην πλατεία Μελά µόλις πριν από 2 µήνες, συστήνοντας µια καθαρόαιµη gastropub. Έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για το design του, µε κυρίαρχη τη ζεστασιά του ξύλου, τον τοίχο µε τα βιβλία και το µπαρ.
Soleil – Στο γραφικό στενάκι της Αγίου Δηµητρίου, το κουκλίστικο Soleil µας υποδέχεται από το καλοκαίρι ανανεωµένο. Και µπορεί ο χώρος να άλλαξε, αλλά η ζεστή ατµόσφαιρα και η προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση παραµένουν, αποδεικνύοντας ότι το Soleil δεν έχει κερδίσει καθόλου τυχαία πιστούς θαµώνες.
Check Me – Έκανε το πρώτο του… check-in στην Κηφισιά αρχές Δεκεµβρίου κερδίζοντας τις εντυπώσεις µε το elegant urban chic στυλ του. Η homey ατµόσφαιρά του επετεύχθη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Stones and Walls µε «ξεκούραστα» χρώµατα και «σπιτίσιες» λεπτοµέρειες να αναδεικνύουν τον ψηλοτάβανο χώρο, ο οποίος λούζεται στο φυσικό φως σε όλη τη διάρκεια της ηµέρας.
Pigout – Το εντυπωσιακό αρχοντικό του 1900 απέναντι από τον Αγ. Δηµήτριο, σε µια από τις πιο γραφικές περιοχές της Κηφισιάς, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2016 για να υποδεχτεί το Pigout! H οµάδα του επιτυχηµένου bar Recipe βρίσκεται πίσω από αυτό το νέο concept που µε το… αστείο του όνοµα (σηµαίνει «γουρουνιάζω») ήρθε µε έναν ανεπιτήδευτο… αέρα να «ταρακουνήσει» τον γαστρονοµικό χάρτη της περιοχής!
Νησιώτισσα – Με φόντο τον ανακαινισµένο χώρο µε τις classy πινελιές και ατµόσφαιρα που θυµίζει νησιώτικο σπίτι και καλοκαίρια, η Νησιώτισσα σερβίρει ολόφρεσκες θαλασσινές νοστιµιές από το 1999, στην cozy σάλα δίπλα στο τζάκι ή έξω στη δροσερή αυλή της. Άλλωστε το εστιατόριο αυτό δεν αποτελεί τυχαία σηµείο αναφοράς στα βόρεια προάστια για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που δίνουν τη θέση τους σε παραδοσιακές και πιο µοντέρνες συνταγές όπως την καραβιδόψιχα και το κριθαρότο γαρίδας.
Recipe – Αυτό το κεφάτο pizza-cocktail bar στην Κηφισιά γνωρίζει καλά τη συνταγή της επιτυχίας, αφού η δυναµική του πορεία εδώ και 4 χρόνια το έχει κατατάξει σε ένα από τα πιο δηµοφιλή στέκια της περιοχής.
Cargo – Ήταν ακριβώς 10 χρόνια πριν όταν ήρθε να ανατρέψει τα all day δεδοµένα προτού η Νέα Ερυθραία µπει µε φόρα στον χάρτη της διασκέδασης. Πάντα ένα βήµα µπροστά! Ειδικά φέτος είναι η χρονιά του Cargo, αφού το all day destination café-bar, µε φήµη που έχει ξεπεράσει τα σύνορα των βορείων προαστίων, έκανε την έκπληξη µε ανανεωµένο design, που µαρτυρά την έντονη «µπαρίστικη» διάθεσή του αλλά και µε brunch (καθηµερινά 10:00-16:00).
Stoffa – Στον ιστορικό χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν η θρυλική ταβέρνα των αδελφών Τσαλαβούτα κι άφησε εποχή στον γευστικό χάρτη της Κηφισιάς, η Stoffa εδώ και 4 χρόνια ακολουθεί τα χνάρια της και πηγαίνει ένα βήµα παραπέρα υπό την καθοδήγηση της νεότερης γενιάς του Σπύρου Τσαλαβούτα.
J Cocktail Bar – J όπως join… ή James Koskinas όπως ονοµάζεται ο άνθρωπος που µας σύστησε πριν από 4 χρόνια ένα από τα πιο δυνατά hot spots της Κηφισιάς! Το στέκι, που ανέτρεψε τα δεδοµένα µε το New York style ύφος του, παραµένει πιστό στο µότο του «Just what you need». Και είναι όντως αυτό που χρειαζόµαστε… από το design που µας ταξιδεύει στα bars του Μανχάταν, την ατµόσφαιρα που εναλλάσσει τους χαλαρούς ρυθµούς της µέρας µε τα ζωηρά vibes της νύχτας, µέχρι τις γευστικές απολαύσεις!
Μύθος – Νοστιµίζει την καθηµερινότητά µας από το 1997, τότε που ο πρώτος Μύθος άνοιξε τις πόρτες του στην αρχοντική περιοχή του Κεφαλαρίου για να γίνει µια συνήθεια που σήµερα συµπληρώνει 20 χρόνια ζωής! Σειρά είχαν και 2 καταστήµατα, στην καρδιά της Κηφισιάς και στο Μαρούσι, µε το καθένα να ξεχωρίζει για τη γουστόζικη διακόσµηση, αλλά µε κοινό παρονοµαστή τις ακαταµάχητες νοστιµιές από εξαιρετικές πρώτες ύλες! Ο Μύθος στο Κεφαλάρι γιορτάζει την επέτειό του µε ανανεωµένο σκηνικό που παραπέµπει σε σαλέ, ενώ το γειτονικό αδελφάκι του στην Κασσαβέτη διαθέτει πιο casual ύφος.
Κρέπες Κηφισιάς – Οι κρέπες της Κηφισιάς, µε περισσότερα από 20 χρόνια παρουσίας, αποτελούν διαχρονικό γευστικό προορισµό για γλυκές και αλµυρές κρέπες και φυσικά εντός και εκτός «συνόρων» της Κηφισιάς!
Caffè I Frati – Από τις πιο ιταλικές γωνιές της Κηφισιάς µάς ταξιδεύει νοερά στα πιο φίνα στέκια του Μιλάνου. Το Caffè I Frati το επιλέγουµε από το πρωί για παραδοσιακό ιταλικό πρωινό και high quality espresso Pasqualin, το µεσηµέρι για ένα ελαφρύ γεύµα και ένα after shopping aperitivo, ενώ το βράδυ για ένα εξαιρετικό δείπνο! Highlights: Η νέα προσθήκη του pastry corner αλλά και το επίσης ολοκαίνουριο delicatessen σε διπλανό χώρο.
Suba – Το Suba στα περίπου 2 χρόνια παρουσίας του στην καρδιά της Κηφισιάς µυεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των βορείων προαστίων σε µια fusion japanese cuisine µε peruνian επιρροές στον ultra chic ατµοσφαιρικό χώρο του µε τη minimal αύρα.
Αθήνα: 4 οικονομικά cafe-restros ξενοδοχείων για να απολαύσεις την μαγευτική θέα της Ακρόπολης!
Cepillo – Με σήµα κατατεθέν το… µουστάκι του Salvador Dali το Cepillo, που στα ισπανικά σηµαίνει το «πινέλο του ζωγράφου», έδωσε από τον Ιούνιο ένα καλλιτεχνικό… ταµπεραµέντο στην open air στοά της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη.
Bronco – Σε µια πανέµορφη γειτονιά, σε ένα πλακόστρωτο-κόσµηµα για την περιοχή, το Bronco που κλείνει φέτος 7 χρόνια παρουσίας και επιτυχηµένης πορείας κατάφερε να κάνει το σηµείο τόπο συνάντησης νέων ανθρώπων.
Zambri – Οι πύλες ενός από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά της Κηφισιάς άνοιξαν πέρσι τον Μάιο για να φέρουν έναν exotic αέρα στα βόρεια προάστια. Τα εκκεντρικά σκίαστρα –εµπνευσµένα από τα Baobab δέντρα της Μαδαγασκάρης– προδιαθέτουν ότι αυτό που θα αντικρίσουµε εντός θα µας µεταφέρει νοερά σε κάποιο παραδεισένιο µέρος… Και πράγµατι τόσο η αυλή του όσο και το εσωτερικό του, στο οποίο φτάνουµε µέσα από έναν βοτσαλωτό προθάλαµο, εντυπωσιάζουν µε το ασυνήθιστο σκηνικό τους.
Εν Ελλάδι – Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, την τιμητική τους εδώ έχουν πιάτα ελληνικής κουζίνας με μοντέρνες προεκτάσεις, επιμέλειας του γνωστού chef Μιχάλη Ντουνέτα. Στα 16 χρόνια παρουσίας του κατέχει ηγετική θέση στον γευστικό χάρτη των βορείων προαστίων και με φόντο ένα new age tavern σκηνικό θα απολαύσετε γεύσεις ενός εκλεκτού μενού, που στηρίζεται στο κρέας χωρίς να λείπουν προτάσεις θαλασσινών, κυρίως στα ορεκτικά. Αποκορύφωμα το μοσχαρίσιο κότσι και τα μάγουλα, αλλά και το ριζότο με θαλασσινά!