Όσο είναι καλός ο καιρός μπορούμε να διοργανώνουμε σύντομες αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς ή όμορφα ελληνικά νησιά και να δοκιμάζουμε νέες καλοκαιρινές γεύσεις. Το καρπούζι είναι ακόμα στην εποχή του, και γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο; Αν αγαπάτε τις Κυκλάδες και τις μοναδικές τους γεύσεις, το travelstyle σας έχει την ιδανική συνταγή! Δοκιμάστε την Καρπουζόπιτα Μήλου, μια υπέροχη κι εύκολη γλυκιά γεύση ενός ονειρεμένου νησιού!
Πώς να φτιάξετε Καρπουζόπιτα Μήλου
Για να φτιάξετε Καρπουζόπιτα από τη Μήλο θα χρειαστείτε τα παρακάτω Υλικά:
- Advertisement -
- 1 μεγάλο καρπούζι
- 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα,
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμ. μέλι
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Αφού θα αφαιρέσετε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσετε από τα κουκούτσια, θα το στύψετε μέσα σε ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και θα το αφήσετε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια θα προσθέσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο θα τα προσθέσετε σιγά-σιγά για να διαπιστώσετε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.
- Στη συνέχεια αφού λαδώσετε ένα ταψάκι και το πασπαλίσετε με σουσάμι θα αδειάσετε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 2,5 εκ., και θα πασπαλίσετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
- Θα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180ο.
- Όταν βγάλετε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει θα ρίξετε το υπόλοιπο μέλι, για να απορροφηθεί και θα πασπαλίσετε με σουσάμι.
Καλή Απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το milosislandinfo.gr
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr: