Στην καρδιά της Αθήνας, στο στενό της Σκουλενίου και δύο βήματα από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων, θα βρείτε το νέο hotspot της πόλης. Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, ο οποίος τιμήθηκε φέτος με το βραβείο Mentor & Pioneer Chef στα FNL Best Restaurant Awards, προχώρησε σε ένα νέο γαστρονομικό εγχείρημα, διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι στιγμής. Ο ίδιος μαζί με την οικογένεια Πιτσίλη (με την οποία συνεργάζεται αρκετά χρόνια) και τον Κωνσταντίνο Μπαμά άνοιξαν το «Κάψα», ένα σουβλατζίδικο που θα σερβίρει το εθνικό μας street food αλλιώς… αν και δεν λείπουν και οι κλασικοί συνδυασμοί.
Σε ένα ταξίδι του στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, ο καταξιωμένος σεφ ανακάλυψε μία κατασκευή και εμπνεύστηκε την ιδέα για σιγοψημένο γύρο στα κάρβουνα. Στο «Κάψα» δε θα βρείτε μόνο τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα, αλλά και γύρο, ο οποίος είναι χειροποίητος, ροδοκόκκινος, πιπεράτος, ζουμερός εσωτερικά και τραγανός εξωτερικά. Τις αφράτες και γευστικές πίτες τις προμυθεύονται από μία οικογενειακή επιχείρηση στο Περιστέρι, το εργαστήριο Σταμάτη, το οποίο λειτουργεί από τη δεκαετία του 70′. Στη γεύση των τυλιχτών συμβάλουν και οι πρώτες ύλες —τα ολόφρεσκα λαχανικά, το υψηλής ποιότητας κρέας και οι γκουρμέ σάλτσες. Οι σάλτσες δίνουν σημαντικό πλεονέκτημα, με ενδιαφέρουσες προσθήκες στις κλασικές συνταγές και το κρέας μαρινάρεται για ώρες για να αποκτήσει ντελικάτη γεύση.
Στο μενού θα βρείτε μία λαχταριστή ενότητα με τίτλο «Τα Signature του Χριστόφορου Πέσκια», με τους συνδυασμούς που έχει επιμεληθεί ο σεφ. Το τυλιχτό signature με καλαμάκι χοιρινό περιέχει κυπριακό pico de gallo και τζατζίκι. Το signature με καλαμάκι κοτόπουλο περιέχει ντομάτα, κρεμμύδι και μαγιονέζα curry. To signature με χειροποίητο γύρο χοιρινό περιέχει αβοκάντο, ψιλοκομμένη ντομάτα και γιαούρτι. Θα βρείτε και vegan τυλιχτό με μανιτάρια. Στα τυλιχτά δε βάζουν πατάτες. Μπορούν, ωστόσο, να προσθέσουν, εάν τους το ζητήσετε.
Ένα τυλιχτό σίγουρα δε θα σε χορτάσει, αλλά θα σε εντυπωσιάσει με την εκλεπτυσμένη του γεύση. Κοστίζει λίγο παραπάνω από το τυπικό τυλιχτό.
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 34 και Σκουλενίου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103231366
Ωράριο: Καθημερινά 12:30 μ.μ.–12:30 π.μ.
Κόστος: Τυλιχτά 3,90-4,30€, μερίδες 11-13€
Instagram: kapsa.souvlaki
Δείτε επίσης:
- Αθήνα: Μία νέα street food πρόταση στο κέντρο με «μισελενάτη» υπογραφή
- Πίτσα αλλιώς… Το νέο street food concept στην καρδιά της Αθήνας
- Τα στέκια με το καλύτερο street food στην Αθήνα
- Τάσος Δούσης: Ένα κορυφαίο εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας για μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία με φόντο την Ακρόπολη
- Manko Athens: Από το Παρίσι στην Αθήνα – Η πολυαναμενόμενη γαστρονομική άφιξη είναι γεγονός
- The Lemon Tree & Co.: Ανακαλύψτε την εκλεπτυσμένη γαστρονομία στην αθηναϊκή Ριβιέρα