Μια καφετέρια στο Λονδίνο χρεώνει €55 τον καφέ και ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο!
Το Queens of Mayfair στο Λονδίνο προσφέρει στους πελάτες του τον περίφημο “Ethiopian Cup of Excellence Queens Coffee” για 55 ευρώ και ισχυρίζεται όχι μόνο ότι είναι ο καλύτερος καφές του κόσμου αλλά ότι η τιμή του είναι χαμηλή!
Ο… ακριβός καφές φτάνει στο τραπέζι από τον ίδιο τον barista, τρίβεται επιτόπου και στη συνέχεια σερβίρεται σε ένα κρυστάλλινο ποτήρι κρασιού. Είναι, μάλιστα, μια γενναιόδωρη ποσότητα, που μπορούν να απολαύσουν ακόμα και 2 άτομα. Καθημερινά προσφέρονται μόλις 15 τέτοιοι καφέδες, για τους τυχερούς που θα τους επιλέξουν.
Ο καφές “Ethiopian Cup of Excellence Queens Coffee” δεν θυμίζει σε τίποτα κλασικό καφέ οπότε απαγορεύεται διά ροπάλου να τον θεωρήσει κάποιος έτσι. Γι’ αυτό μην διανοηθείτε να ζητήσετε κανέλα ή σοκολάτα, ούτε καν γάλα ή ζάχαρη. Η μέγιστη απόλαυση γίνεται στην σκέτη εκδοχή του.
Με έδρα μια πολύ αριστοκρατική περιοχή του κεντρικού Λονδίνου, η καφετέρια Queens of Mayfair έχει ήδη πουλήσει περισσότερο από το ήμισυ του διαθέσιμου αποθέματος από τον εν λόγω καφέ, που μπορεί κάποιος να απολαύσει μόνο εκεί ως μέρος μιας αποκλειστικής εμπειρίας.
Η Victoria Sheppard, ιδιοκτήτρια του καφέ, αναφέρει σχετικά: “Έχουμε γνώστες του καφέ που έρχονται σε εμάς από όλα τα μέρη, προκειμένου να δοκιμάσουν αυτό τον σπάνιο καφέ”. Οι κόκκοι του καφέ κοστίζουν περίπου 2.500 ευρώ το κιλό, οπότε η τιμή του φλιτζανιού… μάλλον ακούγεται φυσιολογική!
Όσο για το άρωμα και τη γεύση; Ανυψώνοντας το ποτήρι και πίνοντας μια γουλιά, το άρωμα θυμίζει ανθισμένο κήπο, ενώ η γεύση είναι λεπτή και ελαφριά, που δεν αφήνει καμία πικρίλα στο στόμα.
Η γεύση εξελίσσεται καθώς ο καφές κρυώνει. “Είναι σαν ένα καλό μπουκάλι κρασί. Δεν αφορά στη δύναμη της γεύσης αλλά στην πολυπλοκότητά της”, αναφέρει η ιδιοκτήτρια. Η διαδικασία περιλαμβάνει μια τριών λεπτών «φάση άνθισης», δηλαδή όταν η γεύση αναπτύσσεται και εντείνεται.
Συνολικά, 250 γραμμάρια νερού προστίθενται σε 15 γραμμάρια καφέ. Το υγρό περνά μέσα από το γυάλινο φίλτρο σε μια καράφα, πριν σερβιριστεί στο ποτήρι. Η προσθήκη γάλακτος θα ήταν σαν να πάρετε ένα καλό κρασί και να αναμείξετε με… νερό ή σόδα!
Για τους λάτρεις του καφέ: Οι 10 πιο παράξενοι καφέδες στον κόσμο!
Λάτρεις του καφέ και φανατικοί του εν λόγω ροφήματος υπάρχουν παντού, αλλά δεν τον παρασκευάζουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα σε μερικά μέρη του κόσμου οι καφέδες είναι πολύ… ιδιαίτεροι.
Με τυρί, βούτυρο, πιπέρι ακόμα και με κανέλα ή μελάσα, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καφέ τους με διάφορους τρόπους που προκαλούν εντύπωση. Μια δοκιμή μπορεί να μην σας πείσει, ωστόσο δείτε ποιοι είναι οι 10 πιο παράξενοι καφέδες…
1. Cafe de Olla, Μεξικό
Μαύρος δυνατός καφές με μελάσα και κανέλα. Ο καφέ βράζεται σκέτος και ο χρήστης προσθέτει μελάσα κατά βούληση και κανέλα για να γλυκάνει και να αρωματίσει εξτρά τον καφέ του. about:blank
2. Kopi Luwak, Ινδονησία
Σπάνιος και πανάκριβος καφές που λαμβάνεται από τα ομώνυμα αξιαγάπητα ζωάκια τα οποία καταναλώνουν τους κόκκους καφέ και στη συνέχεια αφοδευουν. Τα περιττώματά τους καθαρίζονται και συλλέγεται ο πιο αρωματικός καφές.
3. Kopi Joss, Ινδονησία
Συνηθισμένος καφές κατά τα άλλα αν εξαιρέσει κανείς ότι μετά το ψήσιμο προστίθεται στο φλιτζάνι ένα κομμάτι… κάρβουνο καυτό! Ο λόγος; Έτσι εξαλείφεται η οξύτητα του καφέ και το ρόφημα γίνεται πιο ελαφρύ.
4. Καφές με μαύρο πιπέρι, Μαρόκο
Για τους Μαροκινούς ο καφές γίνεται πιο απολαυστικός με λίγο μαύρο πιπέρι στο τέλος.
5. Καφές με αλάτι, Σκανδιναβία
Λίγο αλάτι στον καφέ τους μειώνει την πικρίλα του ροφήματος.
6. Kopi Gu You, Σιγκαπούρη
Καφές με βούτυρο που διαλύεται στο ζεστό ρόφημα. Σκοπός είναι να αποκτήσει ο καφές περισσότερο άρωμα.
7. Καφές με τυρί, Σουηδία
Κίτρινο τυρί για την ακρίβεια κόβεται σε μικρά κομματάκια και πέφτει αργά στον καυτό καφέ που λειτουργεί σαν φοντί! Συνήθως επιλέγεται γκούντα ή ένταμ αλλά και τοπικά σκανδιναβικά τυριά.
8. Καφές με αυγά, Φινλανδία
Και μάλιστα ολόκληρα αυγά, μαζί με τα κελύφη! Ο καφές αλέθεται μαζί με το αυγό, μετά διαλύεται σε βραστό νερό, φιλτράρεται και σερβίρεται!
9. Καφές από κοπριά ελάφαντα, Ταϊλάνδη
Οι ελέφαντες τρώνε τους κόκκους καφέ, αφοδεύουν και από τα περιττώματα συλλέγεται αρωματικός λαχταριστός καφές!
10. Café con Limao, Βραζιλία
Καφές με λεμόνι (φλούδα ή χυμός), αφού το ξινό διορθώνει τον κακό καφέ και τον γλυκαίνει.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr