Κείμενο-Φωτογραφία: Τίτη Βελοπούλου ([email protected]/fb: i-discover #idiscover_gr)
Το διώροφο πέτρινο µαγαζί, όπου πρωταγωνιστούν το ξύλο, οι µεταλλικές λεπτοµέρειες και τα έπιπλα αντίκες, συνυπογράφει µια κοσµοπολίτικη αλλά ταυτόχρονα σοφιστικέ ατµόσφαιρα που με ταξιδεύει νοερά σε κάποιο chalet των Άλπεων. To πρωί έχω κάθε λόγο να έρθω στο Le Sapin για ένα πλούσιο breakfast (must τα αυγά benedict) και φυσικούς detox xυµούς! Ιδιαίτερο είναι και το μενού του που υπογράφει ο chef Thomas Matsas και προσανατολίζεται σε συνταγές της rustic γαλλικής κουζίνας, παρόµοιας των αλπικών resorts, ενώ δεν λείπουν και τα πιάτα ημέρας, αντάξια των προσδοκιών μου! Πιάτα όπως σαλιγκάρια provençale, µοσχάρι bourguignon και γλώσσα menier κάνουν τη διαφορά, ενώ δημοφιλές είναι το «party στο τραπέζι» αλλά και το φιλέτο cafe de Paris! Τυχαία δεν είναι ούτε η κάβα του, ενημερωμένη με premium ετικέτες και μια ψαγμένη cocktail list. Highlight: Το γυάλινο έδαφος, που «κρυφοκοιτάζει» στο κελάρι µε τα γαλλικά κρασιά και τις σαµπάνιες!
Μέχρι να κυκλοφορήσει η σούπερ ανανεωμένη έκδοση ξεφυλλίστε το ARACHOVA MAGAZINE εδώ