Το Popeye bistro δεν εφησυχάζει ποτέ. Ανανεώνεται, βελτιώνεται, μαθαίνει και εκπαιδεύει τον ουρανίσκο μας σε δελεαστικές ιταλικές γεύσεις και τώρα αποφάσισε να μας συστήνεται στα ιταλικά!
Itria cucina italiana, το νέο του όνομα που ταιριάζει απόλυτα στο μενού του και τα αυθεντικά υλικά του που έρχονται απευθείας από την Ιταλία και παίρνουν την πιο νόστιμη μορφή στα χέρια του ιδιοκτήτη, διακεκριμένου chef, καθηγητή της σχολής Le Monde και συγγραφέα, Ηλία Κόκκορη.
Γιατί Itria; Γιατί αυτό ήταν το πρώτο ζυμαρικό στην ιστορία! Σύμφωνα με κείμενα του 12ου αιώνα του Άραβα γεωγράφου Muhammad al Idrisi, στο Παλέρμο της Σικελίας οι νοικοκυρές έφτιαχναν κορδόνια από ζύμη που τα αποκαλούσαν itria. Ένα είδος ζυμαρικού που παράγεται ακόμα και σήμερα στη Σικελία με το όνομα trio. Η λέξη itria πιθανολογείται ότι προέρχεται από το ελληνικό ίτριον. Τα ίτρια ήταν πλακούντια (πίτες) από σουσάμι και μέλι, γεύμα πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα εκείνης της εποχής.
Ποιο καλύτερο όνομα θα μπορούσε να έχει το εστιατόριο όπου η πάστα και το ριζότο, η μοτσαρέλα και το προσούτο, τα πορτσίνι και η τρούφα μιλάνε 100% ιταλικά!
Το Itria cucina italiana μένει πιστό στο πάθος του, στην αγάπη για τις αγνές, ποιοτικές πρώτες ύλες, στην ικανοποίηση του ουρανίσκου των πελατών του, στην τοποθεσία που το γνώρισαν και το αγάπησαν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι.
Info: Καθημερινά 11:00-01:00, Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, Τ. 2752 026005