Η Ιαπωνία επιβάλλει τέλη και ανώτατο όριο επισκεπτών στο όρος Φούτζι προκειμένου να προστατεύσει το μνημείο της UNESCO.
Η Ιαπωνία εισάγει ανώτατο όριο επισκεπτών στο όρος Φούτζι για να καταπολεμήσει τη ρύπανση. Από αυτό το καλοκαίρι, οι επισκέπτες στο όρος Φούτζι θα πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν πεζοπορία σε μια από τις διαδρομές στο εμβληματικό βουνό.
Η Ιαπωνία θα εισαγάγει νέους περιορισμούς για τους επισκέπτες σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της φέτος σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την τοποθεσία από τον υπερτουρισμό.
Το όρος Φούτζι έχει δει μια έκρηξη στους αριθμούς των επισκεπτών που φέρνει μαζί του ανησυχίες για τα πεταμένα σκουπίδια και την ασφάλεια των πεζοπόρων. Για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του βουνού και στη διατήρηση του περιβάλλοντος του, οι ιαπωνικές αρχές έχουν εισαγάγει ένα τέλος και ένα ημερήσιο όριο επισκεπτών κατά μήκος του πιο δημοφιλούς μονοπατιού.
Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024.
Η Ιαπωνία εισάγει τέλη για να επισκεφθεί κάποιος το όρος Φούτζι
Από αυτό το καλοκαίρι, οι επισκέπτες στο όρος Φούτζι θα πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν πεζοπορία σε μια από τις διαδρομές στο εμβληματικό βουνό. Το μονοπάτι Yoshida είναι η πιο δημοφιλής ανάβαση χάρη στην εύκολη πρόσβασή του από το Τόκιο και τη συχνότητα των ορεινών καταλυμάτων στη διαδρομή που προσφέρουν διαμονή και γεύματα.
Η νομαρχιακή κυβέρνηση Yamanashi της Ιαπωνίας , η οποία επιβλέπει τις δραστηριότητες πεζοπορίας στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έκρινε απαραίτητο να εισαγάγει τα διόδια για την προστασία του περιβάλλοντος.
Εφαρμόζει επίσης ένα ημερήσιο όριο στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να ανέβουν στο βουνό μέσω του μονοπατιού Yoshida για να μειώσει τη συμφόρηση.
Οι πεζοπόροι θα περιοριστούν σε 4.000 ημερησίως από την 1η Ιουλίου φέτος, που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής αναρριχητικής περιόδου 70 ημερών. Επίσης, θα απαγορεύεται στους ορειβάτες να ξεκινούν την ανάβαση μεταξύ 16:00 και 02:00.
Το όρος Φούτζι βλέπει «πρωτοφανή αριθμό» επισκεπτών
Το μονοπάτι Yoshida είχε έναν «άνευ προηγουμένου αριθμό» ορειβατών πέρυσι, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, και προετοιμάζεται για παρόμοια εισροή φέτος.
Το 2023, συνολικά 221.322 ορειβάτες ανέβηκαν στο όρος Φούτζι, με περισσότερους από τους μισούς να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το μονοπάτι Yoshida.
Η αύξηση των επισκεπτών έχει οδηγήσει σε συσσώρευση σκουπιδιών κατά μήκος του μονοπατιού καθώς και κυκλοφοριακή συμφόρηση με αποτέλεσμα ατυχήματα και τραυματισμούς.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για άπειρους πεζοπόρους που επιχειρούν το μονοπάτι και βρίσκονται σε δύσκολη θέση κοντά στην κορυφή όπου υπάρχουν λιγότερες εγκαταστάσεις.
Πόσο θα κοστίσει η ανάβαση στο όρος Φούτζι;
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει πόσο θα είναι το τέλος, αλλά λένε ότι το ποσό θα ανακοινωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο.
Τα σχέδια είναι να εγκατασταθεί μια πύλη στην είσοδο του μονοπατιού Yoshida όπου θα εισπράττονται τα διόδια.
Οι αρχές λένε ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή καταφυγίων κατά μήκος του μονοπατιού για χρήση σε περίπτωση ηφαιστειακής έκρηξης και για τη διατήρηση της διαδρομής πεζοπορίας.
Από το 2014, οι ορειβάτες που ανεβαίνουν στο βουνό μέσω οποιουδήποτε από τα μονοπάτια του ενθαρρύνονται να πληρώσουν οικειοθελώς 1.000 ¥ (6,20 €) ανά άτομο για τη διατήρηση της τοποθεσίας.
Δείτε επίσης
- Οσάκα: Γνωρίστε την «πρωτεύουσα του street food» της Ιαπωνίας που θα φιλοξενήσει την επόμενη Παγκόσμια Έκθεση
- Το νησί της Ιαπωνίας που ήταν γνωστό ως «η χώρα του χρυσού»
- Τι σχεδιάζει η Ιαπωνία για να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό
- Ο τουρισμός της Ιαπωνίας ανθεί καθώς η πτώση του γιεν σημαίνει «διακοπές ευκαιρίας»