Βρίσκεται στην καρδιά της ς, και ήταν ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του Ernest Hemingway. Ο λόγος για το εστιατόριο «Sobrino de Botín», το παλαιότερο του κόσμου, που λειτουργεί εδώ και 293 χρόνια.
Το εστιατόριο βρίσκεται σε μία από τις πιο αυθεντικές και ιστορικές συνοικίες της Μαδρίτης, κοντά στην πλατεία Mayor. Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινά από έναν Γάλλο μάγειρα, τον Jean Botín, που έφτασε στη Μαδρίτη. Ένας ανιψιός της συζύγου του Botin άνοιξε ένα μικρό πανδοχείο όπου μαγείρευε για τους ταξιδιώτες. Αρχικά, το πανδοχείο ονομαζόταν Casa Botín. Αργότερα, πήρε το όνομα «Sobrino de Botin», καθώς η λέξη sobrino σημαίνει ανιψιός στα αγγλικά. Η μετονομασία του πανδοχείου επισφραγίζει το γεγονός ότι το εστιατόριο πέρασε στα χέρια του Candido Remis, ανιψιού του Botín.
Σας αρέσουν τα extreme ταξίδια; Οι πιο τρελές ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσετε
Η οικογένεια González ανέλαβε εξολοκλήρου το εστιατόριο τον 20ο αιώνα. Εκείνη την εποχή, το εστιατόριο εκτεινόταν μόνο στον πρώτο όροφο, καθώς το υπόγειο ήταν κελάρι ενώ στο δεύτερο και τρίτο όροφο του κτιρίου ζούσε η οικογένεια. Το εστιατόριο απασχολούσε μόνο επτά άτομα- πέντε από τα οποία ήταν μέλη της οικογένειας.
Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, σχεδόν όλη η οικογένεια έφυγε σε ένα μικρό χωριό εκτός από τον Emilio González. Το Botín εκείνη την περίοδο χρησίμευε για την εξυπηρέτηση στρατιωτικών μελών. Μετά τον πόλεμο, οι γιοι του Emilio, ανέλαβαν τα ηνία και έδωσαν στο εστιατόριο τη μορφή που διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Παράξενες πληροφορίες για τα αεροπλάνα και τις πτήσεις που δεν γνωρίζατε
Το Botin ξεκίνησε, λοιπόν, σαν πανδοχείο, στη συνέχεια έγινε ταβέρνα και σήμερα θεωρείται εστιατόριο.
Τα εγκαταλελειμμένα κινηματογραφικά σετ στον κόσμο που μπορείτε να επισκεφτείτε
Από το 1725 έχει ταΐσει πολλούς ταξιδιώτες και αυτό κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία ακόμα και σήμερα. Τα περίφημα πιάτα κρεατικών, ψαρικών και οι διάφορες άλλες παραδοσιακές γεύσεις μαζί με την πλούσια ιστορία του εστιατορίου, μαγεύουν όσους το επισκέπτονται.