High end cuisine…
Δεν έχουν να επιδείξουν τις περγαµηνές τους µόνο στο κεφάλαιο της φιλοξενίας, αλλά και σε αυτό της γαστρονοµίας. Να, λοιπόν, ακόµα µία αφορµή είτε για να µείνουµε στα εν λόγω ξενοδοχεία της πόλης είτε για να κάνουµε µια στάση για ένα γεύµα Ή ένα δείπνο πολλών αστέρων…
Από τους Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]) & Γιώργο Λ. Παπαχατζή ([email protected])
Seros Prime Dining Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, Τ. 2310 549000, www.grandhotelpalace.gr
Με φόντο µια ατµόσφαιρα η οποία αντανακλά τη φινέτσα και τη λεπτοµέρεια που κάνει τη διαφορά, στο Seros Prime Dining έχει την τιµητική του ένα international µενού το οποίο έχει αδυναµία σε signatured πιάτα, µε βάση εξαιρετικές πρώτες ύλες και µε εµπνευστή τον σεφ Βασίλη Τσόντζο. Καθηµερινά, 07:00-23:30.
El Correo Cocina The Bristol Hotel, Οπλοποιού 2 & Κατούνη, Τ. 2310 506506, www.elcorreo.gr
Το εστιατόριο του Bristol έχει γεύση από αυθεντική αργεντίνικη κουζίνα! Εδώ έχουµε την ευκαιρία να µυηθούµε σε εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά σε διαφορετικές κοπές και σε τέλεια ψησίµατα. Στα συν η κάβα µε ψαγµένα κρασιά του λατινοαµερικάνικου και του ελληνικού αµπελώνα. Καθηµερινά, 13:00-00:00
Avenue 48 The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 28, T. 2310 017000, www.themethotel.gr
Δεν έχει αναδειχθεί τυχαία σε γαστρονοµικό προορισµό. Ο µοντέρνος, µίνιµαλ ύφους, χώρος του Avenue 48, ο οποίος φιλοξενεί το πρωί τον εκλεκτό και πλουσιοπάροχο µπουφέ πρωινού, αργότερα µετατρέπεται σε a la carte εστιατόριο, το οποίο υπόσχεται αξέχαστες γαστρονοµικές συγκινήσεις µε ένα άρτι ανανεωµένο µενού δηµιουργικής ελληνικής κουζίνας, που επιµελείται ο executive chef Δηµήτρης Τσανανάς. Υποδειγµατική και η λίστα κρασιών, µε έµφαση σε σπάνιες ποικιλίες του ελληνικού αµπελώνα. Από €35. Καθηµερινά 19:00-00:00 δείπνο, Δευτ.-Σάβ.12:30-16:30 γεύµα. Εxtra: Τους καλοκαιρινούς µήνες… ανεβαίνει µαζί µε το Chan στο εντυπωσιακό Sky Bar.
Orizontes Roof Garden Electra Palace Thessaloniki, Πλ. Αριστοτέλους, Τ.2310 294036, www.electrahotels.gr
Με προνοµιακή θέση πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους και απαράµιλλη θέα στην πόλη και τον Θερµαϊκό, σε έναν χώρο που αποτελεί την επιτοµή της φινέτσας, το δυνατό χαρτί του Electra Palace είναι η υψηλή του γαστρονοµία. Στα τραπέζια του τιµάται δεόντως η µεσογειακή κουζίνα, µε δηµιουργικές διαστάσεις, βασισµένες σε άριστες πρώτες ύλες, την έµπνευση και στο ταλέντο του executive chef Γιάννη Μπαχάρη! Πιάτα όπως το φιλέτο φαγκρί µε λεµονάτο ριζότο, σπανάκι και φρέσκα µυρωδικά, το Pata Negra steak µε σος καραµέλας και πουρέ συγκαταλέγονται όχι τυχαία… στα best sellers του ανανεωµένου µενού. Τον πήχη ψηλά κρατά και η καλά ενηµερωµένη wine list που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αµπελώνα. Επίσης, το Orizontes Roof Garden είναι ο ιδανικός προορισµός για να ξεκουραστείτε µε ένα χαλαρό διάλειµµα µέσα στην ηµέρα απολαµβάνοντας ένα καφέ, ένα ελαφρύ σνακ ή ένα cocktail από τη signature list. Καθηµερινά, 12:30-17:00 lunch & 19:00-23:30 dinner. Από €25.
Daios Luxury Living Λεωφ. Νίκης 59, T. 2310 250200, www.daioshotels.com
Dome Real Cuisine Hotel Nikopolis, Aσκληπιού 16-18, Θέρµη, Τ. 2310 401000, www.hotel-nikopolis.com
Το νέο premium εστιατόριο του Hotel Nikopolis ξεπέρασε τις προσδοκίες, χάρη στην πρωτοποριακή του φιλοσοφία, που υπαγορεύει αυτό το οποίο µαρτυρά η ίδια η ονοµασία του: Τη real cuisine! Στην κουζίνα του πρωταγωνιστούν τα βιολογικά λαχανικά, ο µαντεµένιος φούρνος µε κάρβουνο και το ξηραντήριο για τα κρέατα! Αποτέλεσµα; Ένα µενού φίλα προσκείµενο στα άριστα ψηµένα κρέατα, µε την έµπνευση του σεφ Στέφανου Σταµίδη. Καθηµερινά ,13:00-16:30 µεσηµεριανό & 19:30-00:00 δείπνο.
Αqua Anatolia Hotel, Λαγκαδά 13, Τ. 2310 522422, www.anatoliahotel.gr
Δεσπόζει στο ισόγειο του Anatolia Ηotel και εκπλήσσει ευχάριστα µε το σοφιστικέ σκηνικό του, µε κυρίαρχο το ξύλο και τους δερµάτινους καναπέδες! Εναρµονισµένες στην υψηλή αισθητική του, οι γαστρονοµικές επιδόσεις του, που µας συστήνουν ένα άρτι ανανεωµένο µενού, προσανατολισµένο στη µεσογειακή δηµιουργική κουζίνα. Στα must taste συγκαταλέγεται το φρέσκο φιλέτο σολοµού µαριναρισµένο και ψηµένο µε Teriyaki σος και σόγια, συνοδευµένο µε αγριόριζο και λαχανικά. Τον γλυκό επίλογο γράφει το περίφηµο µιλφέιγ µε κρέµα και σάλτσα από φρούτα του δάσoυς! Στα συν, η wine list µε ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, αλλά και το healthy και vegan menu! Από €16. Καθηµερινά, 12:30-23:15 (κουζίνα).
Alfredo’s Regency Casino Thessaloniki, Περιοχή Αεροδροµίου, Τ. 2310 491199, www.regencycasinos.gr
Οι υψηλές γαστριµαργικές απολαύσεις της πόλης έχουν την τιµητική τους στο εστιατόριο Alfredo’s Grand Dining, στον prive χώρο του Regency Casino Thessaloniki.
Από το αριστοκρατικό design και την καλαίσθητη open cuisine, όπου «συνοµιλεί» ο chef µε την οµάδα του, µέχρι το µενού, σε όλα δίνεται έµφαση στη λεπτοµέρεια. Στην ultra chic σάλα του εστιατορίου οι αναπαυτικές πολυθρόνες και τα αστραφτερά σερβίτσια µάς προδιαθέτουν ευχάριστα για να ζήσουµε µια ξεχωριστή γαστρονοµική εµπειρία. Για τη συνέχεια… θα φροντίσει ο executive chef Απόστολος Αλτάνης, µε µια πανδαισία εκλεπτυσµένων πιάτων µεσογειακής δηµιουργικής κουζίνας, µε έµφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και την τεχνική ακρίβεια. Το επιστέγασµα στο γαστρονοµικό «τελετουργικό» συµπληρώνεται αρµονικά από την υποδειγµατική wine list που µας προτείνει ο σοµελιέ του Alfredo’s Grand Dining, µε ποικιλία κρασιών ελληνικών και ξένων αµπελώνων. Από €40. Πέµπτη-Σάββατο 21:00-02:00 (έως 01:30 η κουζίνα). Highlight: Η πολυτελής ατµόσφαιρα, η υψηλή γαστριµαργία και το high-end service απαντούν στο γιατί το εστιατόριο έχει αποσπάσει 14 Χρυσούς Σκούφους!
Chan The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 28, T. 2310 017000,www.themethotel.gr
Το φουτουριστικό design και ο φωτισµός του (φέρουν την υπογραφή του διάσηµου γραφείου Andy Martin & Associates) δεν επιδέχονται σύγκριση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η παγκόσµια διάκριση που απέσπασε και για τα δύο, ανάµεσα σε 300 ξενοδοχεία όλου του κόσµου. Όµως, την πρωτοκαθεδρία δεν έχει µόνο η αισθητική αλλά και το νέο µενού, το οποίο επιµελείται ο executive chef Δηµήτρης Τσανανάς, µε πιάτα προσηλωµένα στην πανασιατική κουζίνα. Εxtra: Στο δείπνο έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και πιάτα από το µενού του Avenue 48. Από €35. Τετ.-Σάβ. 20:00-02:00 (κουζίνα έως 00:00 Τετ.-Πέµ., έως 01:00 Παρ.-Σάβ.).
Ambrossia Hyatt Regency, 13o χλµ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, Τ. 2310 401234, www.hyatt.gr
Στο ισόγειο του πολυτελούς Hyatt, έχει να εκµυστηρευτεί πολλά στους γευστικούς κάλυκες µέσα από ένα ανανεωµένο µενού το οποίο τιµά την ελληνική κουζίνα, από τον executive chef Κώστα Αραµπατζή. Στα must taste ανήκει το ριζότο από µανιτάρι τρούφα, ενώ οι λάτρεις των κρεατικών αξίζει να δοκιµάσουν το rib eye. Καθηµερινά, 12:30-00:00.
Navona Makedonia Palace, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ. 2310 897197, www.makedoniapalace.com
Αυτό το καλαίσθητο και παρεΐστικο café-bar-restaurant µε το ξύλο, το µπαρ και τους πετρόλ καναπέδες να πρωταγωνιστούν στο σκηνικό του, αναδίνει έντονα τις ευωδιές του από την ιταλική κουζίνα. Είναι ιδανικό είτε για έναν πρώτο καφέ είτε, αργότερα, για ένα brunch ή γεύµα. Το µενού ανανεώνεται κάθε 6 µήνες, διατηρώντας µια καλή ισορροπία ανάµεσα σε προτάσεις όπως pasta fresca, πίτσες, κρεατικά και ψαρικά. Στα συν, το kids’ menu και οι low gluten και healthy προτάσεις. Καθηµερινά, 10:00-13:00 brunch, από τις 15:00 lunch, 18:00-00:00 dinner.
Πηγή: BEST IN TRAVEL THESSALONIKI 2017
Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν απλά με ένα κλικ.