Μια κουζίνα που στηρίζεται αρκετά στα λαχανικά, αλλά όταν αποφασίσει να…ασχοληθεί με το κρέας έχει πολύ δυνατά μπαχαρικά και έντονες γεύσεις.
Η αραβική κουζίνα και εννούμε από το λιβανέζικο ως το μαροκινό, αποτελείται από διάφορες τοπικές κουζίνες, ένα μίγμα πολιτισμών που έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά και υλικά. Για παράδειγμα τα μπαχαρικά, το σαφράν, τα λαχανικά, το πληγούρι, το χούμους και άλλα.
Το Thrillist αφιερώθηκε στην ισραηλίτικη κουζίνα, η οποία έχει πολλά κοινά πιάτα ούτως ή άλλως με τις υπόλοιπες του είδους, παρατηρώντας πως φέτος στη Νέα Υόρκη άνοιξαν πολλά εστιατόρια που εστιάζουν στο φαγητό της Μέσης Ανατολής.
Η ιστορία της μπουγάτσας στην πατρίδα της, τις Σέρρες! (pics)
“Το ισραηλινό φαγητό είναι ένας γενικευμένος όρος διότι το Ισραήλ, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, είναι έθνος από το 1948. Είναι ένα νέο έθνος που είχε μόνο 60 χρόνια να αναπτύξει την κουζίνα του. Και η πρώτη δεκαετία δαπανήθηκε στη φτώχεια και τη λιτότητα στη δεκαετία του 1950. Οι άνθρωποι ασχολούνταν με το μαγείρεμα εστιάζοντας στη βασική διατροφή τους και όχι για ευχαρίστηση. Υπάρχει ένα φαγητό, ωστόσο, που είναι καθαρά ισραηλινό, το ptitim. Επίσης γνωστό ως ισραηλινό κουσκούς, αναπτύχθηκε στα πρώτα χρόνια του έθνους όταν το ρύζι δεν ήταν διαθέσιμο. Έτσι, το σιτάρι μετατράπηκε σε κάτι που μοιάζει σχεδόν με το ρύζι”.
Το ισραηλινό φαγητό σήμερα περιλαμβάνει τις παραδόσεις πάνω από εκατό πολιτισμών που βρίσκονται στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη ή μεταφέρθηκαν στο σημερινό Ισραήλ. Υπάρχουν τρόφιμα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Βόρεια Αφρική, την Υεμένη, την Αιθιοπία, τη Γεωργία, τα Βαλκάνια, τον Λίβανο, τη Συρία, την Κύπρο και την Τουρκία μεταξύ άλλων!
Όταν ένα συγκλονιστικό ρούμι συνάντησε τη σοκολάτα bitter
Το λιβανέζικο φαγητό που πλέον είναι διαδεδομένο και στη χώρα μας, μιας και υπάρχουν ήδη εστιατόρια στις μεγάλες πόλεις έχει “ελαφρά” αλλά και πολύ “βαριά” πιάτα. Χούμους, φαλάφελ, αρνί, κεμπάπ, σαλάτες με φασόλια, κους κους, ταμπουλέ, παστουρμάς και ψητή μελιτζάνα ανάμεσα στα βασικά πιάτα.
Στο μαροκινό φαγητό θα συναντήσετε πολλές σούπες, όπως σούπα με ντομάτες, φακές, ρεβίθια και αρνί, η επωνομαζόμενη Harira, σούπα με κουκιά αλλά και άλλα πιάτα επίσης με αρνί, και για τέλος το κλασικό τσάι μέντας.
Πηγή: E-Daily.gr