Έναν ομολογουμένως θελτικό τρόπο βρήκε η Μάλτα για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες αυτή την καλοκαιρινή περίοδο που ξεκινάει. Είναι γνωστό ότι η χώρα βασίζεται κατά πολύ στον τουρισμό αφού στην οικονομία της, καταλαμβάνει το 27% του ΑΕΠ, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών. Το 2020 οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Μάλτα, μειώθηκαν κατά 80% λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα οι Μαλτέζοι να προσπαθούν να βρουν διάφορους έξυπνους τρόπους να προσελκύσουν τους τουρίστες.
Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να «επιδοτήσει» τους ξένους ταξιδιώτες με την προϋπόθεση να μείνουν στο νησί για τουλάχιστον τρεις ημέρες.
Σύμφωνα λοιπόν με αρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες για να λάβουν αυτή την «επιδότηση» αρκεί μόνο να κάνουν απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο που επιθυμούν! Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου, οι τουρίστες που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα λάβουν 200 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα «βάλει» τα λεφτά αυτά και στη συνέχεια οι Αρχές θα δώσουν το ποσό αυτό στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων. Οι ξένοι τουρίστες σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων μπορούν να υπολογίζουν σε 150 ευρώ επιδότησης, και στα τριών αστέρων σε 100 ευρώ!
Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε τη Μάλτα εδώ έχουμε 18 πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για την όμορφη αυτή μεσογειακή χώρα!
Υπάρχουν πάνω από 200 νησιά στη Μεσόγειο, αλλά το 90% των τουριστών επισκέπτεται μόλις το 10% απ’ αυτά! Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει και η Μάλτα, νότια της Σικελίας και βορειοανατολικά της Τυνησίας.
Έχει απόκρημνη ακτογραμμή, παραλίες, μεγάλη ιστορία και είναι μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης! Σου κεντρίσαμε το ενδιαφέρον να γνωρίσεις τη Μάλτα;about:blank
Γι αυτό συγκεντρώσαμε 18 πληροφορίες για τη Μάλτα, άγνωστες στους περισσότερους!
1. Στη Μάλτα βρίσκεται η «Σπηλιά της Καλυψώς», που πιστεύουν ότι είναι αυτή που αναφέρει ο Όμηρος στην Οδύσσεια. Η σπηλιά από μόνη της δεν λέει τίποτα, έχει όμως εξαιρετική θέα προς την κοντινή παραλία.
Το πιο παραμυθένιο ψαροχώρι: Δείτε το χωρίο του αγαπημένου μας ήρωα Ποπάι στη Μάλτα!
2. Οι επίσημες γλώσσες είναι τα αγγλικά και τα μαλτέζικα (που ακούγονται σαν αραβικά).
3. Η Βικτώρια, πρωτεύουσα του Γκόζο, είναι επίσης γνωστή και ως Ραμπάτ. Εδώ θα δεις τη διάσημη μεσαιωνική καστροπολιτεία της Σιταντέλα, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Forbes αφιέρωμα: «Τα 5 υποτιμημένα νησιά της Μεσογείου» – Αναμεσά τους και ένα ελληνικό
4. Στη Μδίνα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μάλτας, επιτρέπονται μόνο τα αυτοκίνητα των κατοίκων.
5. Ο καλός καιρός (για παραλία) μπορεί να κρατήσει μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου.
6. Η υπόγεια νεκρόπολη Χαλ Σαφλιένι είναι από το το 2500 π.Χ.
7. Οι κάτοικοι της Μάλτας οδηγούν από αριστερά.
8. Το Κομίνο, το μικρότερο από τα νησιά, είναι σχεδόν ακατοίκητο – εκτός από ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί- και δεν έχει αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού είναι η Γαλάζια Λίμνη.
9. Η Μάλτα έγινε ανεξάρτητη το 1964, μέχρι τότε ήταν κομμάτι της Βρετανίας.
10. Υπάρχουν πολλά βυθισμένα πλοία από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κατά μήκος της ακτογραμμής.
Τα 5+1 ομορφότερα νησιά της Ιταλίας! Εκεί όπου θα συναντήσεις την αυθεντική Μεσόγειο!
11. Η Βαλέτα, η σημερινή πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι μια από τις πιο πυκνοδομημένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με την Unesco.
12. Μια από τις «τρεις πόλεις», η Βιτοριόζα (επίσης γνωστή ως Μπιργκού) υπέστη ζημιές κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – κατάφερε να τη γλυτώσει το Φρούριο του Αγίου Αγγέλου, που χτίστηκε το 870.
13. Είναι ο παράδεισος του περιπατητή, με πολλές διαδρομές για τους επισκέπτες κατά μήκος των ακτογραμμών της Μάλτας και του Γκόζο.
14. Το παλάτι Βερντάλα του 16ου αιώνα, είναι τώρα η επίσημη καλοκαιρινή Προεδρική κατοικία. Είναι κλειστό για το κοινό στη διάρκεια του χορού του αυγουστιάτικου Φεγγαριού, στις 3 Αυγούστου,
15. Η Μάλτα ήταν η 48η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών το 2013.
16. Η Σαν Μπλας είναι μια κόκκινη αμμουδερή παραλία στη βορειανατολική ακτή του Γκότζο.
17. Ο καλύτερα διατηρημένος ναός από ασβεστόλιθο στη Μάλτα είναι 5.000 ετών και λέγεται Χαγκάρ Κιμ.
18. Αν θες να ζήσεις στη Μάλτα, μπορείς να αγοράσεις την υπηκοότητά σου έναντι 1,1 εκατομμυρίου ευρώ και με την προϋπόθεση ότι θα επενδύσεις στο νησί!
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr