Με ένα διθυραμβικός αφιέρωμα στις ιαματικές πηγές της Λέσβου ολοκληρώνει η New York Times το άρθρο της για τα δέκα αγαπημένα μέση σε ποταμούς, λίμνες και ακτές στην Ευρώπη.
Οι συντάκτες του μέσου αναφέρθηκαν στις θερμές πηγές της Εφταλούς στη Λέσβο και μίλησαν για τις ομορφιές του νησιού.
Διθύραμβοι της Guardian για ελληνικό νησί. «Εκεί πηγαίνουν οι Αθηναίοι που… ξέρουν»
Αν και η Λέσβος, ως ηφαιστειογενές νησί, έχει μια σειρά από φυσικές ιαματικές πηγές, η Εφταλού κατέχει μια μοναδική θέση δίπλα σε μια ήσυχη παραλία με βότσαλα που έχουν σμιλευτεί από αέρα και λάβα.
Άλλωστε είναι γνωστή η σημασία των θεραπευτικών υδάτων για τους Έλληνες, μιας και αυτά είναι πλούσια σε ράδιο, χλώριο, νάτριο και άλλα μέταλλα που λέγεται ότι είναι ευεργετικά για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα και ρευματισμούς.
Αναφέροντας πως το να βυθίζεις το δάχτυλο του ποδιού σου στις θερμές πηγές της Εφταλούς στο βόρειο άκρο της Λέσβου είναι ένα ταξίδι στην αιωνιότητα, οι NYT αναφέρουν πως τα ιαματικά νερά είναι τόσο ζεστά – θερμοκρασίες μεταξύ 42-46 βαθμών Κελσίου – που το να μπεις μέσα τους γίνεται ανά εκατοστό του κορμιού σου.
Οι πηγές βρίσκονται κοντά στην πόλη της Μολύβου , μέσα σε ένα θολωτό ασβεστωμένο κτίριο, όπου το κοινόχρηστο ζεστό μπάνιο βρίσκεται δίπλα σε μια πιο σύγχρονη εγκατάσταση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν και ιδιωτικές μπανιέρες.
Όσοι δεν αντέξετε για πολύ την υψηλή θερμοκρασία των πηγών μπορείτε να κάνετε μία βουτιά στα δροσερά νερά του Αιγαίου και να ξαναεπιστρέψετε.
Όταν ολοκληρώσετε τη φροντίδα του εαυτού σας, σε μικρή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται η Χρυσή Ακτή μια παραλία της οποίας τα κύματα θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν σύντομο υπνάκο.
5+1 λόγοι για να νιώσεις τύψεις που ακόμα δεν έχεις πάει στη Λέσβο!
Τέλος, η πρόταση των NYT για φαγητό είναι η κοντινή ταβέρνα Εφταλού, όπου εκεί θα βρεις εξαιρετικά τηγανητά, γεμιστούς κολοκυθοανθούς και φρέσκα θαλασσινά.
Πηγή: iefimerida.gr