Τα «γεμιστά» δικαιολογημένα θεωρούνται ένα πιάτο καλοκαιρινό.
Εμείς σας προτείνουμε μια «γρήγορη» συνταγή, για να απολαύσετε κι εσείς, το γευστικό πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
– 5 ντομάτες
– 5 πιπεριές
– 2 ξερά κρεμμύδια
– 10 κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 1/2 ματσάκι δυόσμο
– 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι,πιπέρι
Δεν βρίσκεστε στο εξωτερικό: Aυτή η ελληνική παραλία είναι ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τα λαχανικά. Κόβετε το «καπάκι» από την πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Το ίδιο κάνετε και με τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε σε ένα μπολ τη ψίχα.
Φτιάχνετε τη γέμιση. Βάζετε στο μούλτι τη ψίχα (όχι το ζουμί της τομάτας). Προσθέτετε το κρεμμύδι και τ’ αλέθετε.
Τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ρύζι.
Μια μέρα στη Βενετία- Αφεθείτε στη μαγική εικόνα της και στο «μεθυστικό» άρωμά της
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 3/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ρίχνετε ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύετε.
Γεμίζετε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Σκεπάζετε με τα ”καπάκια”. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς , στην τελευταία σχάρα.