Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.1 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναFrankie: Μια ιταλική τρατορία που θα επέλεγε και ο Φρανκ Σινάτρα

Frankie: Μια ιταλική τρατορία που θα επέλεγε και ο Φρανκ Σινάτρα

Το δίδυμο Δημήτρης Χριστοφορίδης και Χρήστος Αθανασιάδης του ομίλου Nice ‘n’ Easy ξέρουν να στήνουν μαγαζιά, όπου η χαλαρή ατμόσφαιρα συναντάει την ποιότητα σε πολύ προσιτές τιμές.

Γνωστοί στους θαμώνες του Κολωνακίου και της Μυκόνου, ετοίμασαν το νέο τους επιχειρηματικό βήμα το «Frankie», που έχει εμπνευστεί το όνομά του από τον Φρανκ Σινάτρα.

Κι επειδή ως γνωστόν ο διάσημος Αμερικανός είχε ιταλικές ρίζες, η κουζίνα του εστιατορίου δεν θα μπορούσε παρά να είναι ιταλική.

- Advertisement -

Θα το βρείτε στη Σκουφά σε ένα παλιό κτίριο της δεκαετίας του 1930, όπου παλιότερα στεγαζόταν το Rosebud. Την ανακαίνιση του έχουν αναλάβει η Δήμητρα Κορομπίλη και ο designer Σπύρος Κοντάκης.

Εδώ θα φας το καλύτερο τυλιχτό του κέντρου!

Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο, τα πράσινα μάρμαρα, τα φωτεινά χρώματα και πολλή πρασινάδα, όπως ταιριάζουν σε μια χαριτωμένη τρατορία. Ταυτόχρονα, όμως, και η διακόσμηση παραπέμπει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οπότε για να ακριβολογούμε, μιλάμε, μάλλον, για μια τρατορία κάπου στη Νέα Υόρκη με σκηνικό Little Italy, όπως αυτές που έφτιαχναν οι Ιταλοί μετανάστες κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή.

Ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης, που επιμελείται το μενού, ακολουθεί την κουζίνα της κεντρικής Ιταλίας.

Αναζητάει τα καλύτερα ελληνικά και ιταλικά προϊόντα για τα πιάτα του, που ετοιμάζει μαζί με τη δημιουργική του ομάδα στην ανοιχτή κουζίνα, που θα βρείτε  στον επάνω όροφο, ενώ όλα τα ζυμαρικά και οι πίτσες παρασκευάζονται από βιολογικά άλευρα.

Το Frankie ξεκινάει να σερβίρει από τις 9 το πρωί για καφέ, που μπορείτε να συνοδεύσετε με πανίνι, ιταλικά snacks και ευφάνταστα σάντουιτς. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι αναμφίβολα οι πίτσες, ψημένες στον ξυλόφουρνο  και τα χειροποίητα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά   επιτόπου, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και antipasti.

Εξαιρετική επιλογή η πίτσα με την καπνιστή πανσέτα Δράμας, αυγό μάτι και provolone, μια διαφορετική Caprese με μοτσαρέλα Buffala και cherry ντοματίνια, η Prosciutto di parma με  ρόκα, παρμεζάνα και λάδι τρούφας, αλλά και αυτή με τον καπνιστό σολομό με σάλτσα, πιπεριές και ντοματίνια.

 Από ζυμαρικά σας δοκιμάστε την εξαιρετική μπολονέζ με μοσχάρι Αρκαδίας και πεκορίνο τρούφας, τα Bocconcini με μελιτζάνα, γλυκά ντοματίνια και νεαρή ρόκα, ή τα Nino bergese με μανιτάρια πορτσίνι και κρασί marsalla.

Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η σιγομαγειρεμένη ουρά μόσχου με orzo ολικής άλεσης και ξερό ανθότυρο, ο σολομός με γλυκοπατάτα και πράσσα μπρέζε, το ρολό κοτόπουλο στήθος με προβολόνε και πουρέ αρακά, αλλά και το μοσχαρίσιο φιλέτο μόσχου με gnocchi πατάτας και τραγανό kale.

Πάντως ό,τι κι αν παραγγείλετε συνοδεύστε το με ζεστά panini από τον ξυλόφουρνο. Από antipasti δοκιμάστε Piadina με μοτσαρέλα, νεαρή ρόκα και προσούτο Πάρμας, βουβαλίσια κεφτεδάκια με peperoncino και παρμεζάνα ή καλαμάρι με pesto κόκκινη κινόα και αβοκάντο.

 

Αν, μάλιστα,  επισκεφτείτε το Frankie αυτή την Τσικνοπέμπτη, να ξέρετε ότι θα υπάρχει και ένα ειδικό μενού που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με την ελληνική παράδοση μέσα από αμιγώς κρεατοφαγικά πιάτα που θα σας αποζημιώσουν, όπως η prochetta με σπαστές πατάτες και λεμονοθύμαρο, το αρνάκι vino bianco στον ξυλόφουρνο με τσιγαριστό σταμναγκάθι, ή η bistecca alla Fiorentina με λάδι τρούφας και baby potatoes.

Στην κάβα, θα βρείτε μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από ελληνικά και ιταλικά κρασιά, σαμπάνιες αλλά και premiums και απεριτίφ για να κλείσετε το γεύμα σας αλά ιταλικά, ενώ για επιδόρπιοδοκιμάστε calzone με πραλίνα, μασκαρπόνε και acai berries, το συγκλονιστικό τυραμισού με crumble καφέ και ταπιόκα με σφένδαμο, ήτην πίτσα banοffe με ψητή μπανάνα  και φλοίδες καρύδας, αλλά και το ganache από  σοκολάτα καραμέλας, παντεσπάνι χωρίς γλουτένη και κομπόστα φινόκιο.

Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις στην Αθήνα για να τσικνίσετε την Πέμπτη!

Επειδή το κατάστημα αλλά και οι ιδιοκτήτες του αγαπούν την υγιεινή διατροφή, εδώ θα βρείτε σαλάτες με superfoods, ενώ μπορείτε να ζητήσετε ζυμαρικά ή πίτσες gluten free άλευρα, ή πιάτα lactose free,ενώ υπάρχουν κι αρκετές χορτοφαγικές επιλογές.

Τέλος, από τις πέντε έως τις οκτώ το απόγευμα μπορείτε στο aperitivo να δοκιμάσετε σε μειωμένες τιμές ποτά, κοκτέιλ και διάφορα ιταλικά μεζεδάκια, ενώ τα Σαββατοκύριακα το κατάστημα από τις 10:00 έως τις 14:00 σερβίρει και brunch με ιταλικό  αέρα.

Σκουφά 40, Κολωνάκι, 2103647052

 πηγή:bovary.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,128LikesLike
88,950 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ