Λίγα µέτρα µακριά από τον Αϊ-Γιώργη, το χωριάτικο ψωµί που φουρνίζει πρωί-πρωί η κυρία Χρύσα µάς σπάει τη µύτη και τα βήµατά µας µάς οδηγούν στο Φούρνο του Κοκκοβού (από πέρυσι λειτουργεί και το παράρτηµα στην Πλατεία Ξενία), όπου οι αγνές πρώτες ύλες «συναντούν» τις παραδοσιακές συνταγές και το µεράκι των ιδιοκτητών.
Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και ψήνονται στον πατροπαράδοτο ξυλόφουρνο, από ζυµωτό χωριάτικο ψωµί µε προζύµι, λαδόψωµο αλλά και ολικής άλεσης µέχρι σφολιατοειδή (τυρόπιτες, κρεατόπιτες, χορτόπιτες), βουτήµατα, κουλουράκια, κριτσίνια, παξιµάδια νηστίσιµα, µε στέβια, µε αλεύρι ζέας και καλαµποκιού, ενώ από φέτος µας ετοιµάζουν και λαχταριστά καλτσόνε.
Το «κρυµµένο» bar της Αράχωβας που πρωτολειτούργησε το 1983!
Αυτό το στέκι θα σε κάνει να πας στη Θήβα μόνο και μόνο για φαγητό!
Αξίζει να δοκιµάσετε τα τοπικά πιτάλια σε γλυκιά ή αλµυρή εκδοχή (µε φέτα, ζαµπόν-τυρί, πετιµέζι) καθώς και τα πεντανόστιµα γλυκίσµατα (σπεσιαλιτέ είναι οι σοκολατόπιτες, οι πορτοκαλόπιτες, τα ροξάκια, τα τουλουµπάκια και τα κουρκουµπίνια!). Highlight: Tα παραδοσιακά ζυµαρικά από τοπικούς παραγωγούς.
Καθηµερινά 07:00- 16:00.
Πλησίον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου / Πρατήριο: Πλατεία Ξενία, Τ. 22670 32420, Μ. 697 3021100
Πηγή:ARACHOVA MAGAZINE
Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ!