Μπορεί να έχουμε και εμείς εδώ όμορφους παραδοσιακούς φούρνους που φτιάχνουν πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά αλλά στους φούρνους του εξωτερικού τα πράγματα είναι λίγο πιο εξελιγμένα. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι λιχουδιές που σας σερβίρουν μερικοί από τους καλύτερους φούρνους στον κόσμο.
Είπαμε, λοιπόν, να σας πάμε μία βόλτα μέχρι τους πιο εντυπωσιακούς φούρνους του Παρισιού, του Λονδίνου, του Σίδνεϊ, του Βερολίνου και της Πορτογαλίας και να σας μεταφέρουμε γεύσεις και μυρωδιές από άλλους λαούς και κουλτούρες.
Du Pain et des Idees, Παρίσι Αυτός ο μικροσκοπικός φούρνος φτιάχνει τα καλύτερα και πιο λαχταριστά κρουασάν της πόλης. Επίσης, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, θα βρείτε εκεί και πολλές προτάσεις με σαλιγκάρια. Θα μου πείτε τι σχέση έχει ο φούρνος με τα σαλιγκάρια. Κι όμως, ο συγκεκριμένος φούρνος στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ειδικεύεται στα σαλιγκάρια. Όσο και να μην πεινάτε και μόνο περνώντας απ’ έξω θα σας μαγέψει το άρωμα του ψωμιού και του κρουασάν (και ίσως και των σαλιγκαριών). Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες!
Bakehouse, Λονδίνο Ο λόγος που πρέπει να δείτε τον συγκεκριμένο φούρνο όταν πάτε στο Λονδίνο είναι γιατί προσφέρει μαθήματα παρασκευής ψωμιού. Έτσι και θα απολαύσετε τα υπέροχα σάντουιτς και πρωινά με βάση τους το φρέσκο ψωμί του φούρνου και θα μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας ψωμί. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο bakery προσφέρει και πρωινό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Bourke Street Bakery, Σίδνεϊ Αν πάτε στο Σίδνεϊ είναι λίγο δύσκολο να μην πέσετε πάνω σε κάποιο Bourke Street Bakery μιας και η αλυσίδα αυτή έχει πολλά καταστήματα σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε αυτούς τους φούρνους μπορείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία γλυκού και αλμυρού ενώ όσο κι αν δεν σας ακούγεται δελεαστικό για πρωί, ένα κομμάτι κρεατόπιτα θα σας στυλώσει για όλη τη μέρα.
Pastéis de Belém, Belém Ο λόγος που πρέπει να δείτε αυτόν τον φούρνο στην Πορτογαλία είναι ότι εκεί μπορείτε να βρείτε το παραδοσιακό και αυθεντικό pastel de nata (πρόκειται για μια τάρτα που έχει σαν βάση της το αυγό). Οι σερβιτόροι φέρνουν την τάρτα κατευθείαν από τον φούρνο στο πιάτο σας ενώ την πασπαλίζουν και με την ιδανική ποσότητα ζάχαρης άχνης.
Konditorei und Cafe Buchwald, Βερολίνο Σε αυτόν τον φούρνο η οικογένεια Buchwald έχει τελειοποιήσει την τέχνη του baumkuchen (είναι ένα γερμανικό είδος κέικ που ψήνεται πάνω σε ανοιχτή φλόγα και είναι καλυμμένο είτε με βερίκοκο είτε με σοκολάτα). Αξίζει να το επισκεφτείτε και να το δοκιμάσετε.