Μερικές φορές ένα γεύμα είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνουν αξέχαστες οι διακοπές σας και όχι μόνο. Το Business Insider δημοσίευσε πρόσφατα μία λίστα με τα καλύτερα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Μεταξύ αυτών και ένα ελληνικό. Αλλά μην περιμένετε να δείτε τον μουσακά ή το τζατζίκι…
Κάποια από αυτά μπορεί να τα βρει κανείς σε πανάκριβα εστιατόρια και άλλα σε πλανόδιους πωλητές.Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε αυτά τα μέρη ή ήδη ζείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτά τα λαχαταριστά φαγητά, σύμφωνα με το Business Insider.
Δοκιμάστε τη μαλακή και συνάμα τραγανή πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο. Για την απόλυτη μπουκιά, τυλίξτε της σε λεπτό φύλλο με κρεμμυδάκια και σάλτσα hoisin.
Δοκιμάστε το περίφημο cacio e pepe της Ρώμης, ένα απλό ζυμαρικό με νιφάδες πιπεριού και κολλώδες λιωμένο τυρί. Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν συνιστά το Roma Sparita στο Τραστέβερε.
Γευτείτε το περίφημο street food του Βερολίνου, το currywurst, ένα χοιρινό λουκάνικο κομμένα σε φέτες και λουσμένο σε κέτσαπ από κάρυ.
Δαγκώστε το θρυλικό σάντουιτς με παστουρμά στη Νέα Υόρκη. Οι στοίβες των ζουμερών κομματιών κρέατος σερβίρονται πάνω σε ψωμί σίκαλης με μουστάρδα και τουρσί.
Μην φύγετε από το Περού χωρίς να γευτείτε το σεβίτσε – ωμό ψάρι σε χυμό λάιμ και καυτερή πιπεριά.
Αν βρεθείτε στην Πολωνία, βυθίστε το κουτάλι σας σε ένα αχνιστό μπολ Zurek με ψιλοκομμένα λαχανικά και λουκάνικο.
Μυρίστε το ευωδιαστό άρωμα του αρνιού tagine, ένα γλυκό, πλούσιο και γευστικό στιφάδο από το Μαρόκο. Γίνεται συνήθως με αρνί, σταφίδες, αμύγδαλα και μπαχαρικά πάνω σε ένα πλούσιο στρώμα κουσκούς.
Ικανοποιήστε την πείνας σας με ένα μπολ από ουγγρικό γκουλάς, ένα χορταστικό πιάτο φτιαγμένο από βοδινό κρέας, κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες, πατάτες και μερικές φορές ζυμαρικά.
Δοκιμάστε ένα πλούσιο γεύμα fish and chips στο Λονδίνο και λούστε το με ξίδι βύνης, όπως κάνουν και οι ντόπιοι.
Δαγκώστε ένα κομμάτι πλούσιας πίτσας στο L’Antica Pizzeria da Michele στη Νάπολη της Ιταλίας. Το κατάστημα σερβίρει παραδοσιακές πίτσες μαρινάρα και μαργαρίτα από το 1906.
Μοιραστείτε μία παέγια – ένα ρύζι εμποτισμένο με σαφράν με θαλασσινά στο Can Majo, ένα φημισμένο παραθαλάσσιο εστιατόριο στη Βαρκελώνη.
Κακομάθετε τον εαυτό σας με ένα Sachertorte –ένα πλούσιο, πυκνό κέικ σοκολάτας– στη Βιέννη της Αυστρίας.
Ξεκολλήστε ένα τραγανό φύλλο φρέσκιας σπανακόπιτας, μια πίτα με φέτα και σπανάκι, που μπορείτε να βρείτε παντού σε όλη την Ελλάδα.
Πιάστε ένα κουτάλι και γευτείτε την παραδοσιακή σούπα μπουγιαμπέσα της Μασσαλίας, μία ψαρόσουπα που περιλαμβάνει rascasse, grondin,, μουγγρί και ακριβώς την κατάλληλη ποσότητα σαφράν.
Καλή σας όρεξη…