Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens
HomeTravel NewsΕστίαση: Ανοίγουν την Δευτέρα αλλά στου Ψυρρή το τερμάτισαν με πάρτυ συνωστισμού

Εστίαση: Ανοίγουν την Δευτέρα αλλά στου Ψυρρή το τερμάτισαν με πάρτυ συνωστισμού

Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στου Ψυρρή το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης.

Κάποιοι αποφάσισαν να ανοίξουν νωρίτερα, προσφέροντας take away ποτό σε πλαστικά ποτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός, παρά τις υποδείξεις των ειδικών για τον κορονοϊό.

- Advertisement -

Τα 10 SOS στην εστίαση από ΕΦΕΤ και το πάρτι με κοκτέιλ στην Θεσσαλονίκη ως απάντηση

Παρόμοια εικόνα υπήρξε στην περιοχή και το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα clubber.gr, που ανέβασε και σχετικό βίντεο, υπήρξαν καταγγελίες θαμώνων ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν κόπηκαν αποδείξεις λόγω της επίσημης επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τη Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο:

Απίστευτος συνωστισμός για 2ο βράδυ στου Ψυρρή!

Εστίαση: πυρετώδεις ετοιμασίες για το άνοιγμα της Δευτέρας

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης με τους καταστηματάρχες να προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου τηρηθούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα στην εστίαση

Μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις συνθέτουν την επιστροφή στη νέα κανονικότητα.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου προετοιμάζονται για να υποδεχθούν και πάλι τους πελάτες, φοβούνται, ωστόσο, ότι στο περιβάλλον των περιορισμών που είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν, θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται αισθητά.

Η χαρά του ταξιδιώτη! Δευτέρα ανοίγουν τα νησιά, τα καφέ και εστιατόρια. Τι γίνεται με τα ξενοδοχεία

Μετρούν, καθαρίζουν, απολυμαίνουν.Οι προετοιμασίες για το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων βρίσκονται στο κόκκινο.

Οι προμήθειες φτάνουν, τα ποτήρια γυαλίζουν και οι καρέκλες μπαίνουν στις θέσεις τους… με ευλαβική προσοχή.

Το προσωπικό φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια και οι ιδιοκτήτες ελπίζουν να βγάλουν κάτι από τα σπασμένα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ελπίζουν να δουν τα μαγαζιά τους γεμάτα, αν και εκτιμούν ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Δείτε τι έκανε εστιατόριο στην Ολλανδία για να λειτουργεί τον καιρό του κορονοϊού!

Συγκεκριμένα, στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Δείτε το βίντεο:

Ο οδηγός του ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ εξέδωσε οδηγό που στοχεύει στην παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής των καταστημάτων στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται οδηγίες για το πώς θα παραλαμβάνονται οι ύλες και πώς θα αποθηκεύονται τα τρόφιμα καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό.

Παράλληλα ζητείται να διαμορφωθεί πρόγραμμα σταδιακής προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.

Από τον οδηγό του ΕΦΕΤ για την εστίαση προκύπτουν τα εξής 10 βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν οι πελάτες:

– Οι εργαζόμενοι με συμπτώματα πρέπει, με ευθύνη της εργοδοσίας, να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Οι προορισμοί με υποχρεωτική καραντίνα (και που μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο)

– Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σκάλες, όπου υπάρχουν, αντί των ασανσέρ.

-Να τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, όπως ορίζεται από τον νέο κανονισμό για την εστίαση.

– Να προτιμώνται οι ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, αντί μετρητών

– Το POS πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά, όπως και ο χώρος γύρω από το ταμείο. Πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό στη θέση του ταμία και ένα δεύτερο αντισηπτικό στη θέση του πελάτη

– Το κατάστημα εστίασης δεν πρέπει να επιτρέπει σχηματισμό ουράς. Η σύσταση του ΕΦΕΤ είναι να υπάρχει οριοθέτηση αποστάσεων με σημάνσεις

– Ο ΕΦΕΤ συστήνει στα καταστήματα εστίασης να αερίζονται επαρκώς. Για επιπλέον προστασία ο ΕΦΕΤ προτείνει χρήση νιπτήρων με ανέπαφες μπαταρίες (ποδοκινητές, φωτοκύτταρο κ.λπ)

-Το κατάστημα εστίασης οφείλει να έχει επαρκή αναλώσιμα καθαρισμού στην τουαλέτα (σαπούνια ή και αντισηπτικά)

– Η οδηγία του ΕΦΕΤ για το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης είναι να απολυμαίνονται οι δίσκοι των σερβιτόρων καθώς και οι κατάλογοι. Επιπλέον, πρέπει να απολυμαίνονται και οι χώροι παραλαβής (take away)

– Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το προσωπικό και οι διανομείς πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,072LikesLike
88,717 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ