Ήδη ο τουρισμός έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του κορονοϊού, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα δεδομένα να δείχνουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που οι Έλληνες θα διαχειρίζονται την επόμενη περίοδο τα ταξίδια τους.
Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ο τουρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά στο κλείσιμο δωματίου, στο check-in, στην κράτηση τραπεζιού σε εστιατόριο, στις πτήσεις.
Σύμφωνα με άρθρο της της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί στην μετά κορονοϊό εποχή ο ελληνικός τουρισμός στην Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική σημασία, η απάντηση είναι πολύπλοκη.
Στο μέλλον οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά
Πολλά θα αλλάξουν στον ελληνικό τουρισμό σε μια χώρα που στηρίζεται οικονομικά σε αυτόν, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν ανάκαμψη από το 2021, αλλά και πάλι πολύ διαφορετικά από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), ελπίζει σε σταδιακή ανάκαμψη από το 2021 σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαζικοί εμβολιασμοί το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.
Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η οικονομική ανάκαμψη θα είναι περιορισμένη, καθώς υπολογίζεται ότι του χρόνου ο κλάδος θα καταγράψει μόνο το ήμισυ του τζίρου σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά-ρεκόρ.
Οι μελλοντικές τάσεις στο ταξίδι
Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, έτσι όπως παρουσιάζεται στο άρθρο, η εξέλιξη διαγράφεται με μεγάλη σαφήνεια, μέσα από πολλές αλλαγές στα ταξίδια. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις, το check-in, το κλείσιμο δωματίου και τραπεζιού στο εστιατόριο, όλα θα γίνονται από το τηλέφωνο ή διαδικτυακά.
Επιπλέον, οι επισκέπτες μελλοντικά θα λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους την σχέση τιμής με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, ενώ θα γίνονται λιγότερες κρατήσεις, αλλά η παραμονή σε έναν τόπο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αφού μελλοντικά τα ταξίδια θα γίνουν πιο πολύπλοκα λόγω των μέτρων απόστασης και υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για τα ταξίδια;
Εν μέσω πανδημίας με τον κορονοϊό σίγουρα τα ταξίδια έχουν μπει στο περιθώριο, αφού κανείς δεν μπορεί να επισκεφθεί άλλες χώρες. Τα όνειρα, όμως, συνεχίζονται και οι ταξιδιώτες σκέφτονται τι θα γίνει στο μέλλον…
Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο ονειρεύονται τα ταξίδια και όπως έδειξε έρευνα, το 69% των ταξιδιωτών σκέφτεται να ταξιδέψει στο μέλλον, οπότε με το ταξίδι στο μυαλό τους, μια άλλη έρευνα έρχεται να καταδείξει πώς αισθάνονται αυτή την στιγμή οι άνθρωποι…
Έρευνα της Deloitte, που πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.000 καταναλωτών από κάθε χώρα. about:blank
Τι έδειξε η έρευνα
Οι αντιλήψεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών λόγω κορονοϊού βελτιώνονται, ωστόσο το οικονομικό άγχος εξακολουθεί να αποτελεί έναν αυξανόμενο τομέα ανησυχίας για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ταξιδέψουν.
Είσαι ταξιδιώτης ή τουρίστας; Η διαφορά είναι μεγάλη… Δες σε ποια κατηγορία ανήκεις!
Βελτίωση σημείωσαν οι αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με την ταξιδιωτική τους ασφάλεια. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για τη διαμονή και τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, αν και γενικότερα οι καταναλωτές συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες, τα ταξίδια αναψυχής αποτελούν εξαίρεση.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr
- Ασφαλή αεροπορικά ταξίδια: Αυτά είναι τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί
- Πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, τι προβλέπεται για την ανεργία στον κλάδο και τα τεράστια ποσά που έχασαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες
- Έρευνα: Οι κρατήσεις χτύπησαν “κόκκινο” και για ταξίδια στο εξωτερικό – Ποιοι είναι οι δημοφιλείς προορισμοί το 2021!