Δεν είναι πολλά τα μέρη του κόσμου που παραμένουν παρθένα στη σημερινή εποχή- ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια, ακόμα και σπάνια- ή πολύ πιο κοινά από ό,τι θα νομίζαμε, για την ακρίβεια τόσο κοινά, που καμιά φορά τα ξεχνάμε.
Vale do Javari: Στη Βραζιλία εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμα περίπου 2.000 ιθαγενείς, τουλάχιστον 14 διαφορετικές φυλές, που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. Η περιοχή του Vale do Javari έχει έκταση αντίστοιχη της Αυστρίας και είναι απίστευτα απομονωμένη- όπως και οι κάτοικοί της.
Γροιλανδία: Μπορεί η έκτασή της να είναι τεράστια, ωστόσο μόλις 56.250 άνθρωποι ζουν εκεί. Περιτριγυρίζεται από πάγους, οπότε η πρόσβαση είναι δύσκολη. Δεν υπάρχουν δρόμοι ή συστήματα σιδηροδρόμων, οπότε η κίνηση γίνεται με snowmobile, αεροπλάνα, σκάφη και ελικόπτερα. Λόγω των πάγων που καλύπτουν το 80% της χώρας, η ενδοχώρα δεν έχει εξερευνηθεί εκτενώς.
Αυτά είναι τα 10 πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στον κόσμο σύμφωνα με το National Geographic! (photos)
Σπήλαιο Σον Ντονγκ: Βρίσκεται στο Βιετνάμ και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη. Ανακαλύφθηκε το 1991 αλλά εξερευνήθηκε μόλις το 2009. Είναι ένα γιγαντιαίο σπήλαιο που έχει τις δικές του καιρικές ζώνες και ατμόσφαιρα. Διαθέτει τους μεγαλύτερους γνωστούς σταλαγμίτες στον κόσμο. Είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν επισκεφθεί το Έβερεστ από αυτούς που έχουν επισκεφθεί αυτό το σπήλαιο.
Melville Range: Βρίσκεται στην Αυστραλία και έχει χαρακτηριστεί ως «Χαμένος Κόσμος». Έχει επιτρέψει σε πολλά είδη ζώων να επιβιώσουν εκεί για εκατομμύρια χρόνια.
Ανταρκτική: Τα σχόλια περιττεύουν. Το αφιλόξενο κλίμα έχει διασφαλίσει πως κανείς άνθρωπος δεν μένει εκεί μόνιμα. Η ενδοχώρα παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη.
Ποιος είναι ο «άγνωστος» θησαυρός που βρέθηκε στην κορυφή της τουριστικής Ευρώπης; (photos&video)
Gankhar Puensum: Το υψηλότερο όρος στο οποίο δεν έχει σκαρφαλώσει κανείς, στο Μπουτάν. Είναι το 40ό υψηλότερο όρος στον κόσμο, αλλά οι πολύ επικίνδυνες καιρικές συνθήκες κρατούν τους επισκέπτες μακριά. Είχαν λάβει χώρα 4 αποστολές, μέχρι που η κυβέρνηση του Μπουτάν απαγόρευσε τις απόπειρες για θρησκευτικούς λόγους.
Οι έρημοι: Κι όμως, οι έρημοι (η Σαχάρα και άλλες) είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες λόγω των αφιλόξενων συνθηκών τους.
Το δάσος της βροχής στον Αμαζόνιο: Δεν είναι το μόνο δάσος της βροχής στον κόσμο, αλλά είναι σίγουρα το μεγαλύτερο. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη φυτών και ζώων, και η εξερεύνησή του είναι δύσκολη.
…και οι ωκεανοί: Είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως, με τη θάλασσα να καλύπτει το 70% του πλανήτη και την άβυσσο να είναι ανεξερεύνητη, μεγάλο μέρος της Γης είναι ακόμα «terra incognita».
30 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς μόνος σου έστω μια φορά στη ζωή σου! (photos)
Το κανάλι The Richest του YouTube παρουσιάζει 9 από αυτά