Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens
HomeFood & TravelΈνας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός στη Βαρκελώνη που παλαιότερα ήταν θέατρο, εργοστάσιο αλλά...

Ένας εξαιρετικός γαστρονομικός προορισμός στη Βαρκελώνη που παλαιότερα ήταν θέατρο, εργοστάσιο αλλά και parking

Ακριβώς στη μέση της Passeig de Gràcia στο κέντρο της Βαρκελώνης, θα βρείτε ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ιβηρικής γαστρονομίας το El Nacional Barcelona, ​​με τέσσερα εστιατόρια και τέσσερα μπαρ κάτω από την ίδια μοντερνιστική στέγη.

Το El Nacional Barcelona είναι ένας μεγάλος γαστρονομικός και ιστορικός χώρος, με τέσσερα εστιατόρια και τέσσερα μπαρ κάτω από τη στέγη, ενός κτιρίου το οποίο, πριν γίνει εστιατόριο, ήταν επίσης θέατρο, εργοστάσιο και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Αν πάτε, θα βρείτε νόστιμο φαγητό και έναν φωτεινό χώρο 3.000 τ.μ που άνοιξε το 2014 και αποτελεί μέρος της κληρονομιάς της πόλης: το κτίριο έχει χαρακτηριστεί για το βιομηχανικό μοντερνιστικό στυλ του και, ως εκ τούτου, προστατεύεται από τον Δήμο.

- Advertisement -

Στην πραγματικότητα, πριν γίνει αυτό που είναι τώρα, ο χώρος ήταν ένα θέατρο το 1870 που τελικά κάηκε. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως δερματοποιείο – η οροφή σώζεται – και αργότερα έγινε χώρος για αυτοκίνητα, αρχικά ως αντιπροσωπεία αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας και στη συνέχεια ως ιδιωτικό γκαράζ. Πιθανότατα γνωρίζετε το μέρος καθώς το Instagram είναι γεμάτο με φωτογραφίες της τουαλέτας, η οποία είναι τόσο ξεχωριστή που μοιάζει με καμαρίνι ηθοποιού. Μπορείτε να έρθετε από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 το πρωί σε ένα από τα μπαρ του και να απολαύσετε μια μπύρα, ένα εκπληκτικό απεριτίφ, να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ ή να απολαύσετε ένα νόστιμο ρύζι σε ένα από τα εστιατόρια του χώρου, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους στη Βαρκελώνη, τον Passeig de Gràcia. Εδώ θα μάθετε για τις τέσσερις γαστρονομικές εμπειρίες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο El Nacional Barcelona.

Τα τέσσερα μπαρ

Αν ψάχνετε για μια πιο χαλαρή έξοδο και δεν θέλετε να καθίσετε σε ένα τραπέζι, τα μπαρ του El Nacional Barcelona είναι τέλεια. Στο μπαρ που σερβίρει μπίρα και τάπας, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι Estrella Damm. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα από βαρελίσιες ή εμφιαλωμένες μπίρες και να τις συνδυάσετε με pinxos (τάπας) ή μύδια τουρσί, χτένια, μύδια και πολλά άλλα. Ένας φανταστικός συνδυασμός. Αν είστε περισσότερο λάτρης του κρασιού, δοκιμάστε το μπαρ με το κρασί και αλλαντικά, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία από τα καλύτερα κρασιά με DO από τη Χερσόνησο και να τα συνδυάσετε ιδανικά με τυρί ή φρεσκοκομμένο Iberian acorn-fed  ζαμπόν.

Ένα κοκτέιλ μπαρ είναι επίσης απαραίτητο! Την ημέρα σας προσφέρει ένα ποτό με απεριτίφ ενώ η νύχτα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, καθώς μπορείτε να δοκιμάσετε τα πιο εξωτικά signature cocktails. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με μια επιλογή από τάπας πρώτης κατηγορίας, όπως αλλαντικά, τυριά και pinxos. Το oyster bar είναι το πιο εξωτικό! Μπορείτε να απολαύσετε μια καλή κάβα και στη συνέχεια να δοκιμάσετε μια ποικιλία από θαλασσινά, χαβιάρι, σολομό, τόνο ή μύδια. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα τέσσερα μπαρ ή να τα δοκιμάσετε όλα!

La Taperia και La Parada

Δύο casual επιλογές για πολύ διαφορετικές στιγμές. Για μερικά γρήγορα τάπας, πηγαίνετε στο La Taperia και εκπλαγείτε από τα κλασικά του μενού. Εν τω μεταξύ, στο La Parada , θα βρείτε το τέλειο μέρος για να φάτε μια ελαφριά σαλάτα ή απλά να απολαύσετε ένα κέικ και ένα καλό φλιτζάνι καφέ. Καμία γωνιά της Ιβηρικής Χερσονήσου δεν παραβλέπεται στο La Taperia, όπως θα δείτε στο μενού, με έναν χάρτη που δείχνει από πού προέρχεται κάθε πιάτο. Οι τηγανητές γαρίδες, για παράδειγμα, είναι από την Ανδαλουσία και ο πατσάς με ρεβίθια, από τη Μαδρίτη. Οι προτάσεις κυμαίνονται από ελαφριά κρύα τάπας, όπως «κοψίματα» ή τυριά ιβηρικού τύπου, έως ζεστά και πιο νόστιμα πιάτα, όπως μαγειρευτά, ακόμη και παέγια. Και φυσικά, στο La Taperia, τα τάπας μπορούν επίσης να είναι επιδόρπια, με μερικά τόσο κλασικά όσο μια καλή κρεμ μπρουλέ καταλανικού στυλ και άλλες πιο αινιγματικές επιλογές, όπως μαρέγκα με κρέμα, καραμέλα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια μεγάλη ποικιλία κρασιών ή μια παγωμένη μπύρα.

Το La Parada έχει πιο μητροπολιτικό στυλ και μενού που συνδυάζει την εναλλακτική με την πιο παραδοσιακή κουζίνα. Θα βρείτε σπιτικά αρτοσκευάσματα, διάφορες σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά ή υγιεινά επιλογές. Για πιο γλυκές στιγμές, υπάρχουν επίσης κρέπες, φρούτα, φρεσκοστυμμένοι χυμοί, κέικ και ο καλύτερος καφές. Και, για σνακ, γιατί να μην πιείτε τον καφέ σας με ένα μήλο και κρέπα κανέλας με κρέμα ζαχαροπλαστικής;

La Braseria

Για τους λάτρεις του κρέατος, το La Braseria είναι η καλύτερη επιλογή για ιβηρικές μπριζόλες βοδινού και βοδιού. Διαθέτουν γυάλινο ντουλάπι παλαίωσης κρέατος για να βλέπετε το προϊόν άμεσα και με διαφάνεια, από όπου θα πάρουν το κρέας της επιλογής σας και θα σας το μαγειρέψουν επί τόπου. Ο πρωταγωνιστής τρόπος παρασκευής είναι η ψησταριά με κάρβουνα, αλλά υπάρχει και ξυλόφουρνος και κανονική ψησταριά. Σερβίρουν μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κρεατικών, που συνοδεύονται με σαλάτες ή λαχανικά.

Αλλά και απλά πιάτα με ψάρι για όσους προτιμούν να αποφύγουν το κρέας, δύο είδη χταποδιού Γαλικίας στα κάρβουνα με πατάτες. Μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε ένα πλήρες μενού με ψητά, όπως ολόκληρο μαρούλι στα κάρβουνα με βλαστούς σκόρδου και ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, ακολουθούμενο από το secreto ibérico , ένα χοιρινό ψητό στα κάρβουνα κομμένο με αρωματικά βότανα και πατάτες και ένα επιδόρπιο εσπεριδοειδών για να ανανεώσετε τον ουρανίσκο, όπως ο ψητός ανανάς με κανέλα και μέλι ή ένα σορμπέ λάιμ και σέλινο. Είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και ακόμη περισσότερο αν απολαύστε τη θέα: περιβάλλεται από floral γεωμετρίες και μερικές σύγχρονες ρόδες που κρέμονται από την οροφή, καθώς και ένα ανοιχτό κελάρι, σκούρα έπιπλα και πολύ άνετες καρέκλες.

La Llotja

Το La Llotja είναι μια πλήρης αντίθεση με το La Braseria: ιδανικό για τους λάτρεις των λιχουδιών από τη θάλασσα. Διαθέτει επίσης ξεχωριστή διακόσμηση, με λαμπερό ναυτικό στιλ, γεμάτο λευκά και μπλε πλακάκια και έπιπλα σε ανοιχτόχρωμους τόνους, ένα σκηνικό που λειτουργεί ως προοίμιο για την πληθωρική του ποικιλία από ψάρια και θαλασσινά, τα οποία θα βρείτε όπως σε ιχθυοπωλείο. Το ψάρι ψήνεται στα κάρβουνα, στο φούρνο, αλατισμένο, στον ατμό, καρπάτσιο, ταρτάρ… και θα βρείτε διάφορα συνοδευτικά, με σαλάτες ή λαχανικά. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του μενού, ότι μπορείς να αποφασίσεις ποιο ψάρι ή οστρακοειδή προτιμάς και να το συνδυάσεις με: πατάτες, λαχανικά, σαλάτα…

Δύο άλλα χαρακτηριστικά του τόπου που το κάνουν διαφορετικό από την τυπική ψαροταβέρνα είναι ότι έχουν ένα τμήμα μαγειρευτών από τα νησιά των Βαλεαρίδων, όπως ένα στιφάδο με αστακό Menorcan, και μια ολόκληρη σειρά από στρείδια για να διαλέξετε, τόσο της Μεσογείου όσο και του Ατλαντικού. Τα εξαιρετικά ορεκτικά περιλαμβάνουν το μεσογειακό ταρτάρ κόκκινου τόνου με αβοκάντο, φουντούκια και σησαμέλαιο, και από τις σπεσιαλιτέ, άγριο ψάρι τύπου San Sebastian με γαρνιτούρα. Αξίζει να δοκιμάσετε μερικά από τα επιδόρπια, όπως το υπέροχο Larpeira, ένα τυπικό παντεσπάνι από τη Γαλικία, με κρεμ μπρουλέ… Είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 το πρωί και, αν θέλετε να κλείσετε τραπέζι, να έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να το κάνετε μόνο στα La Llotja και La Braseria, αν και μπορείτε να εμφανιστείτε σε οποιοδήποτε από αυτά χωρίς κράτηση.

Τώρα ξέρετε για τη θάλασσα επιλογών που θα βρείτε στο El Nacional Barcelona! Ποιο από τα γαστρονομικά ρεύματα θα διαλέξετε;

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,084LikesLike
88,760 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ