Στην ιστορική γειτονιά του Θησείου η Αγγελική Γκινοπούλου, η Τάνια Παπαδογεώργη και η Άννα Χρυσκιώτη έστησαν με αγάπη, γνώση και κέφι το Caravin, που ο υπότιτλός του -«Wine and Wanderlust»- μαρτυράει τις δυο μεγάλες αγάπες των ιδιοκτητριών του: το κρασί και τα ταξίδια.
Γνωστές και οι τρεις τους χρόνια τώρα από τον χώρο του κρασιού, αποφάσισαν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις πολύτιμες γνώσεις τους σε έναν καλαίσθητο χώρο με ανοιχτές τζαμαρίες, γεμάτο κρεμαστές γλάστρες, φτέρες και πολύχρωμες μαξιλάρες που δημιουργούν ένα cozy περιβάλλον, κατάλληλο για να απολαύσετε οινικούς θησαυρούς.
Τη διακόσμηση συμπληρώνουν οι vintage βαλίτσες ταξιδιού, ενώ τα άφθονα κεριά που βρίσκονται διάσπαρτα παντού δημιουργούν ένα απολύτως ρομαντικό σκηνικό, κάτω από τη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.
Η ονομασία Caravin αποτελεί μια σύνθεση δυο λέξεων του Caravan (καραβάνι) και vin (στα γαλλικά σημαίνει κρασί),όποτε εδώ μιλάμε για οινικά ταξίδια.
Ο Έλληνας ταξιδιώτης με την μηχανή του ταξιδεύει στον κόσμο
«Το καραβάνι μας θα κάνει συνεχώς μετακινήσεις νοερά προς το παρόν, αν κι το όνειρό μου είναι να πραγματοποιήσουμε και στην πράξη εκδρομές, παρουσιάζοντας οινικές περιοχές τόσο γαστρονομικά όσο και ως προορισμούς ταξιδιωτικούς. Το καλοκαίρι, πάντως, μένουμε Ελλάδα, όποτε θα επιμείνουμε στους ελληνικούς αμπελώνες, για να γνωρίσουν κι οι τουρίστες τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου μας. Από τον Οκτώβριο θα κάνουμε αφιερώματα και σε αμπελώνες του εξωτερικού», μου εξηγεί η Άννα.
Στo Caravin θα βρείτε περίπου 80 ετικέτες ελληνικών κρασιών και 44 ακόμη διεθνείς ποικιλίες.
Από αυτές, σαράντα μπορείτε να τις απολαύσετε και σε ποτήρι, ενώ ανά περιόδους ανοίγουν και ειδικές φιάλες- οι γνώστες σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτή την κίνηση.
Το βασικό είναι ότι η Άννα, που είναι sommelier, βρίσκεται πάντα εκεί και θα σας βοηθήσει να βρείτε το κρασί που σας ταιριάζει, οπότε μην διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή της. Κι επειδή οι κυρίες του Caravin θέλουν εκπαιδεύσουν τους θαμώνες στην οινική κουλτούρα, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τόσο flights των 75ml για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει διαφορετικές γεύσεις, όσο και έτοιμες degu επιλογές βασικών ποικιλιών. Πώς όμως βρίσκουμε το σωστό κρασί για εμάς;
Η Άννα μας λέει ότι χρειάζεται συζήτηση με τον κάθε πελάτη για να καταλάβει τι του ταιριάζει: «Πρέπει κάποιος να μου κάνει μια περιγραφή των χαρακτηριστικών που του αρέσουν. Επειδή το κρασί είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, πάντα κάνουμε ένα μικρό διάλογο για να καταλάβουμε τα γούστα του καθενός».
Ο Δημήτρης, όμως, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα ετοιμάζει και τρομερά εxtra dry martini αλλά και έντεκα coktails, τα μισά εκ των οποίων γίνονται με βάση κρασιού, όπως αυτό με το ξινόμαυρο Le’ Esprit du Lac του Κυρ Γιάννη, με σιρόπι μπαχαρικών και ντομάτα, ή το Πάνθεον, που κλείνει μέσα όλα τα αρώματα της Ελλάδας, με μαστίχα, Μεταξά, σιρόπι αλατιού αλατιού, λεμόνι και πορτοκάλι.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί σας με πιάτα από ένα μικρό αλλά προσεγμένο μενού, που στηρίζεται στα ελληνικά προϊόντα και στη μεσογειακή παράδοση. Δοκιμάστε εξαιρετικές ρυζοκροκέτες, τάρτες ημέρας, μπρουσκέτες, αλλά και ένα καρπάτσιο σολομού, ενώ έχετε και δυο επιλογές από σαλάτες.
Γραφικό ψαροχώρι με εντυπωσιακές παραλίες στη Λευκάδα
Αν πάλι πεινάτε πολύ, μπορείτε να διαλέξετε από τα κυρίως πιάτα όπου θα βρείτε: χειροποίητα ραβιόλια, ταλιατέλες με λαχανικά, ανθότυρο κι ελιές, φιλετάκια κοτόπουλου και χοιρινού με κρούστα μπαχαρικών και γάλα καρύδας, κεμπαπάκια που συνοδεύονται με ψητά λαχανικά και σος γιαουρτιού, μια ιδιαίτερη παραλλαγή των μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης, ένα ντελικάτο φιλέτο σολομού, αλλά και μια φοβερή tagliata αρωματισμένη με λάδι τρούφας.
Στο τέλος για επιδόρπιο μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα γλυκά ημέρας, σφαίρα σοκολάτας με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, δροσερά σορμπέ ή παγωτά, αλλά και μια πολύ ελαφριά μους γιαουρτιού με φρούτα εποχής.
Βενετία: H πόλη που δεν θα δεις όμοιά της
Το πιο φτηνό κρασί σε ποτήρι είναι στα 4.50 ευρώ, ενώ η πιο οικονομική φιάλη ξεκινάει από 17 ευρώ. Μια από τις πιο ακριβές ετικέτες είναι Amarone ( κοστίζει 120 ευρώ η φιάλη) , όμως αυτές τις εκλεκτές ποικιλίες μπορείτε και να τις γευτείτε σε ποτήρι με τη μέθοδο Coravin. H πιο ακριβή φιάλη είναι η Costasera Amarone Masi.
πηγή: bovary.gr