Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2024
12.5 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναΈνα γευστικό ταξίδι στη Σικελιά του μεσοπολέμου

Ένα γευστικό ταξίδι στη Σικελιά του μεσοπολέμου

titi-profileΑπό την Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-iconinstagram

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που ο Πειραιάς έχει ανέβει πολύ, δεν συνηθίζω να κατεβαίνω πολύ συχνά, από την Κηφισιά! Εδώ και μια δεκαετία όμως που έχω ανακαλύψει το Tony Bonnano, τίθεται στο τραπέζι κάθε φορά που η παρέα αναζητά καλό ιταλικό φαγητό και αυθεντική ατμόσφαιρα…

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα; Η νέα πρόταση διαμονήυς στην Αθήνα έχει βαθμολογία 10 στη booking και δεν είναι… ξενοδοχείο

Και µπορεί η εξαιρετική πανοραµική θέα του στο Μικρολίµανο και τη φωταγωγηµένη αθηναϊκή «Ριβιέρα» να είναι από μόνο του θέλγητρο το καλοκαίρι, όµως τόσο το φαγητό όσο και η εσωτερική διακόσµησή του, εµπνευσµένη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βγαλµένη λες και από κινηµατογραφικό σκηνικό της νότιας Ιταλίας και της Σικελίας του ’50-’60, είναι από τους λόγους που με κάνουν να το επισκέπτομαι με την πρώτη ευκαιρία!

Ατμόσφαιρα;
Λευκά τραπεζοµάντιλα, καθρέφτες-αντίκες, vintage έπιπλα από προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, αναµµένα κεριά και ασπρόµαυρα κάδρα που απεικονίζουν γνωστούς µαφιόζους, old fashioned γκαρσόνια με καλοσιδερωμένες… στολές µε ταξιδεύουν αναπόφευκτα σε άλλη εποχή…

Κι όλο αυτό το σκηνικό χωρίς ίχνος επιτήδευσης, μόνο μια νότα αναπόλησης και νοσταλγίας…

Όσο για το φαγητό, φέρει αρώµατα και γεύσεις από την Κάτω Ιταλία, από γνήσιες, µαφιόζικες συνταγές. Και μπορεί τα διαχρονικά του πιάτα όπως το ριζότο tartuffo, τα Paccheri Bolognese με black angus, να θεωρούνται best sellers, όμως στη δική μου top list ποζάρει το fegato (μοσχαρίσιο συκώτι) του με καραμελωμένο radiccio -το ψήνουν τέλεια όπως πρέπει-, οι παπαρδέλες με porcini, καραμελωμένο αχλάδι και λάδι τρούφας και οι ταλιατέλες με gorgonzola, σπανάκι και κουκουνάρι! Όταν είναι να επιλέξω πίτσα, αυτή µε gorgonzola, speck και λάδι τρούφας αλλά και η κλασική caprese είναι από τις αγαπημένες μου! Πληθωρικές, με λεπτή τραγανή ζύμη και εκλεκτές πρώτες ύλες.. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι;

Κι όλη αυτή τη γευστική εμπειρία που απολαμβάνω σε αυτό το ατμοςφαιρικό περιβάλλον συνοδεύει µια «ψαγµένη» οινική λίστα και ιδιαίτερες µουσικές σε retro, jazz και oldies μονοπάτια…

Διαβάστε ακόμα: Αυτό το νησί κοντά στην Αθη΄να έχει ήδη 100% πληρότητα για το Πάσχα
Ιnfo:
Διεύθυνση: Παπαναστασίου 63 (πρώην Βασ. Παύλου), Καστέλλα, Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου, Πειραιάς 185 33
Τηλέφωνο: 21 0411 1901
Ωράριο:
Δευτέρα – Σάββατο  8:15μ.μ.–1:00π.μ.
Κυριακή 1:00μ.μ.–12:00π.μ

Tip: Αν η παρέα έχει όρεξη να συνεχίσει με ποτό και χορό απλά μας βρίσκετε ακριβώς δίπλα στο «αδερφάκι» του, το cocktail bar Tony’s!

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Tony’s Bar

Πηγή: athensmagazine.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,072LikesLike
88,717 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ