Eδώ και εννέα χρόνια στο Μαύρο Πρόβατο, πίσω από τα Νεώρια, στο δρόµο προς το Κουµ Καπί, απολαµβάνουµε τη γευστικότατη, τίµια και αξιοπρεπή εκδοχή της κρητικής κουζίνας.
Από την Κατερίνα Ρίγκου, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Το λαχταριστό µενού κινείται γύρω από καλοµαγειρεµένους και γευστικούς µεζέδες, ενώ παράλληλα η ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρα και η παρεΐστικη διάθεση το έχουν καθιερώσει αγαπηµένο στέκι!
Αυτό όµως που πραγµατικά το ξεχωρίζει είναι η αυθεντικότητα –µε την ειλικρινή έννοια του όρου– τόσο των γεύσεων όσο και των… διαθέσεων! Πεντανόστιµα πιάτα όπως µαραθόπιτα, απάκι µε σπανάκι, φέτα τηγανητή µε σουσάµι και µέλι, σύγκλινο µε αυγά, µέχρι κοτόπουλο µε µέλι και µουστάρδα –αυτό το πιάτο είναι η στάνταρ επιλογή–, το µοσχαράκι µε φέτα και το γαυδιώτικο πουγκί µε χοιρινό, πιπεριές, γραβιέρα και µυζήθρα… είναι κάποιες από τις απολαυστικές προτάσεις του µενού.
Αν τώρα σε αυτά προσθέσουµε το εξαιρετικό ρακόµελο –από τα καλύτερα που θα δοκιµάσετε ποτέ!– και τις ελληνικές έντεχνες µουσικές που καταλήγουν σε γλέντια αληθινά, καταλαβαίνουµε γιατί είναι από τις καλύτερες και πιο αγαπηµένες επιλογές της πόλης! Highlight: Ρωτήστε για το πιάτο της γιαγιάς, που είναι πάντα µια έκπληξη!
Info: [small_title title=”Επιµενίδου 17 & Μίνωος, παλια Πολη, Τ. 28210 51220 “]
Καθηµερινά από τις 17:00-όσο πάει (έως τις 02:00 η κουζίνα).
Κατεβάστε και ξεφυλλίστε ολόκληρη την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 απλά με ένα κλικ εδώ.