Συνταγή για ντάκο με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί, ως το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, προτείνει στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού,
που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος,
Αυτές είναι οι ομορφότερες πεζογέφυρες του κόσμου
το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.
“Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες” αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.
Σε αυτά τα νησιά δεν θα δεις ουτε αυτοκίνητο- Ανάμεσά τους και ένα δικό μας νησί
Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.
Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr