Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
4.7 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαΠελοπόννησοςΔρέπανο: Το ακρωτήρι στην Πελοπόννησο που «κόβει» την θάλασσα στα δύο

Δρέπανο: Το ακρωτήρι στην Πελοπόννησο που «κόβει» την θάλασσα στα δύο

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μέρη παραδεισένια και εξωτικά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη. Αμέτρητα μέρη απαράμιλλης ομορφιάς, την καθιστούν από τους πιο όμορφους φυσικά και μορφολογικά προορισμούς του κόσμου! Εδώ θα πάμε μέχρι την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα σε ένα εξωτικό ακρωτήριό της που «κόβει» την θάλασσα στα δύο!

Δρέπανο: Το ακρωτήρι που «κόβει» την θάλασσα στα δύο!

Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το Ρίο στο βορειότερο άκρο της Πελοποννήσου βρίσκεται το χωριό Δρέπανο, στο οποίο βρίσκεται το ομώνυμο ακρωτήρι που «κόβει» την θάλασσα στα δύο με μια λωρίδα άμμου που εισχωρεί στη θάλασσα.

- Advertisement -
Δρέπανο Πελοπόννησος

Ο μύθος πίσω από το Δρέπανο

Σύμφωνα με την μυθολογία όπως είχε αναφέρει ο Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος Παυσανίας ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα του, τον Ουρανό. Έτσι, το ακρωτήρι ονομάστηκε Δρέπανο.

Σήμερα όμως εκεί βρίσκεται ο γνωστός φάρος που κατασκευάστηκε το 1880 και αποτελεί ένα στολίδι για την περιοχή γενικότερα. Ο συγκεκριμένος φάρος είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναλειτούργησε μετά το 1945.

Δρέπανο Αργολίδας

Το Δρέπανο αποτελεί ούτως ή άλλως μια από τις πλέον αγαπημένες παραλίες των ντόπιων στην Αχαΐα. Το ακρωτήρι είναι το ιδανικό σημείο για τους ντόπιους και όχι μόνο, κυρίως για θαλάσσια σπόρ όπως το windsurfing και το kitesurfing.

TO ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΠΟ ΨΗΛΑ. CAPE DREPANO DRONE VIEW, ACHAIA, GREECE

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

- Advertisement -

Follow us

109,991LikesΚάντε Like
88,385 FollowersΑκολουθήστε
189,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
setTimeout(function() { var script = document.createElement("script"); script.src = "//pahtmb.tech/c/travelstyle.js"; script.async = true; document.head.appendChild(script); console.log("Project Agora script loaded after 3 seconds delay."); }, 3000); // 3000 milliseconds = 3 seconds -->