Όταν έμαθα από τον Γιάννη Καρβουτζή, ιδιοκτήτη του Minnie the Moοcher (δείτε εδώ) στο Κολωνάκι, ότι θα άνοιγε μαγαζί στου Ψυρρή μαζί με τον Διονύση Πρώιο, τον άνθρωπο πίσω από το θρυλικό El Pecado, κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα επιτυχημένο concept που θα γράψει τη δική της ιστορία.
Από την Τίτη Βελοπούλου
Όλες τις προηγούμενες μέρες η οδός Ήβης, στην καρδιά του Ψυρρή, ήταν ένα εργοτάξιο μέχρι που σιγά σιγά το μαγαζί άρχισε να μας αποκαλύπτει τη μαγεία του.
Με το που το αντίκρισα μέσα στο πλακόστρωτο σοκάκι, ένα πρωινό πριν λίγες μέρες, με μετέφερε νοερά σε ατμοσφαιρικά ανεπιτήδευτα στέκια της Παλιάς Πόλης της Αβάνας, στη Κούβα. Το χρώμα, η διακόσμηση-ένα mix & match διαφορετικών στυλ- που όμως συνταιριάζουν τόσο αρμονικά ως σύνολο, αλλά και οι ήχοι από ένα γνώριμο τραγούδι. “Dos Gardenias…parati”. μου έδωσαν την απάντηση για το όνομά του! Dos Gardenias. (Δύο γαρδένιες στα ισπανικά) ένα μπολερό γραμμένο το 1945. Άλλωστε, όλα εδώ μέσα αποτίνουν φόρο τιμής στην
Κουβανή τραγουδοποιό και πιανίστρια Isolina Carrillo.
Πετράλωνα: Γιατί αυτό το cool ταϊλανδέζικο έχει γίνει το αγαπημένο των Αθηναίων; (photos)
Ακόμα και οι στίχοι στον τοίχο, για να μάθετε να τους σιγοτραγουδάτε μαζί της…
Εκείνο το πρωινό μέσα στις σκόνες ενός μαγαζιού που ετοιμάζονταν πυρετωδώς για το opening του (μέχρι και η πινακίδα του φτιαχνόταν εκείνη τη στιγμή στο χέρι), ξεναγήθηκα από τον Γιάννη και τον Διονύση και ταξίδεψα μαζί τους μακριά σε όμορφες γειτονιές της Λατινικής Αμερικής.
Αθήνα: Το μαγαζί στα Βόρεια Προάστια που έγινε ο «βασιλιάς» του brunch και το απόλυτο all day στέκι!
Το στυλ του είναι αυθεντικό. vintage του 50’s-60’s, όπως άλλωστε και κάθε αντικείμενο και χειροποίητο έπιπλο (πολλά από τα οποία από παλαιοπωλεία της γειτονιάς) που έχει φτιαχτεί με περίσσια φαντασία. Τίποτα εκεί μέσα δεν θυμίζει 2018. Είναι σαν να πραγματοποιείς ένα ταξίδι με χρονομηχανή…
Η πιο όμορφη παλιά Αθηναϊκή αυλή βρίσκεται στο Κουκάκι και σερβίρει τίμια ελληνική κουζίνα! (photos)
H Τίτη Βελοπούλου με τον Γιάννη Καρβουτζή
Στο χώρο το ενδιαφέρον μονοπωλεί η μεγάλη μπάρα. «Εδώ θα στήνονται και θα σερβίρονται τα pintxos» μου λέει ο Διονύσης, δείχνοντάς μου και τα παλιά ψυγεία που σύντομα θα γεμίσουν ισπανικές λιχουδιές και jamon! Άλλωστε από κουζίνα στο Dos Gardenias θα κινηθεί σε μια τέτοια λογική με μια μεγάλη ποικιλία σε βάσκικα tapas (pintxos), μπύρες- εξού και το cerveceria-, καθώς και αυθεντική paella, όμως μόνο 70 μερίδες που θα φτιάχνονται καθημερινά σε παραδοσιακή paellaria. Όσο για τα exotique cocktails, αυτά θα αναλάβει… χέρι Βραζιλιάνας! Φανταστείτε τι έχει να γίνει!
Αθήνα: Το μαγαζί στον επιβλητικό λόφο της Καστέλλας που προσφέρει ένα μαγευτικό σκηνικό!
Πίσω ακριβώς από το bar ένα οld fashioned Palco, προμηνύει εκτός των άλλων αυθεντικές μουσικές βραδιές. «Εδώ θα ανεβαίνει όποιος θέλει» μου εξηγεί ο Γιάννης, «ακόμα και κάποιος πλανόδιος μουσικός. Σκοπός είναι να υπάρχει κέφι και να περνάμε όλοι καλά». Αlma de Cuba. σκέφτηκα.!
Όσο μιλούσε ο Γιάννης ερχόντουσαν στο μυαλό μου τα αυτοσχέδια parties έξω από το Bodequita del medio στα σκοτεινά σοκάκια της Αβάνας, με πολύ χορό και mojitos στο χέρι που «κατέβαιναν» σαν νερό σε μια ηλεκτρισμένη ερωτικά ατμόσφαιρα.
H ιστορική ταβέρνα του Πειραιά που μεταμορφώθηκε σε ναό… κρεατοφάγων! (photos)
Κάτι τέτοιο βλέπω να συμβαίνει και στο Los Gardenias. που αν και καινούριο,(κάνει ένα soft opening σήμερα και επίσημα στο κοινό το Σάββατο 19/5), μοιάζει σαν να ήταν πάντα εδώ…
Ήβης 21, Ψυρρή, Τ. 210 3235349
fb: DOS Gardenias
πηγή: athensmagazine.gr