Φωτογραφίες δείχνουν πως είναι τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης πριν και μετά… τον κορονοϊό! Οι εικόνες θα σας σοκάρουν…
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ευρώπη βιώνει μια έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, με το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών να σημειώνεται στην Ιταλία, πλήττοντας έτσι σοβαρά την τουριστική βιομηχανία.
Η άφιξη του ιού στην Ευρώπη σηματοδοτήθηκε από μια δραματική αύξηση των περιστατικών στην επαρχία της Λομβαρδίας στην Ιταλία, με τη γειτονική χώρα να βιώνει τη χειρότερη έξαρση του ιού εκτός Ασίας. Έκτοτε, ο κορονοϊός “μεταναστεύει” και παραλύει τον τουρισμό στην Ευρώπη!
Κάποια από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ευρώπης έχουν δει τον αριθμό των επισκεπτών τους να βυθίζεται, ή έχουν κλείσει τελείως εξαιτίας του φόβου περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας. Για παράδειγμα, αξιοθέατα όπως το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ή ο Καθεδρικός στο Μιλάνο έχουν κλείσει εξαιτίας φόβου περαιτέρω διάδοσης του ιού.
Οι παρακάτω φωτογραφίες, όπως τις παρουσιάζει το Business Insider, αποδεικνύουν την εμφανή διαφορά ανάμεσα στην εικόνα από τα διάσημα αξιοθέατα πριν και μετά την έξαρση του κορονοϊού.
Η πλατεία του Καθεδρικού Ναού στο Μιλάνο
ΠΡΙΝ: Η πλατεία του Καθεδρικού Ναού στο Μιλάνο είναι το Νο. 1 αξιοθέατο της πόλης.
Η πλατεία φιλοξενεί κάποια από τα σημαντικότερα κτίρια του Μιλάνου, όπως τον Καθεδρικό Ναό και την Galleria Vittorio Emanuele II. Πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα επσκέπτονται κάθε χρόνο τον Καθεδρικό Ναό.
ΜΕΤΑ: Η διάσημη πλατεία μοιάζει πια εντελώς άδεια, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο Καθεδρικός και η Σκάλα του Μιλάνου έκλεισαν στις 25 Φεβρουαρίου. Επίσης κλειστά είναι τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ οι ντόπιοι αναφέρουν ότι ποτέ δεν έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο.
Τα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη
ΠΡΙΝ: Τα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη είναι Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Τον Αύγουστο του 2019, το τουριστικό αυτό σημείο ήταν τόσο δημοφιλές που αποφασίστηκε ότι όσοι κάθονταν στα σκαλιά θα τιμωρούνται με πρόστιμο.
ΜΕΤΑ: Όσο ο κορονοϊός εξαπλώνεται ακόμα πιο νότια, όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν να επισκέπτονται τα διάσημα σκαλιά. Στη Ρώμη έχουν αναφερθεί 12 επιβεβαιωμένα περιστατικά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Το Κολοσσαίο στη Ρώμη
ΠΡΙΝ: Το Κολοσσαίο στη Ρώμη είναι ένας από τους διασημότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.
Το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι πόλος έλξης για περισσότερους από 7,4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.
ΜΕΤΑ: Σήμερα είναι ασυνήθιστα άδειο, αφού οι τουρίστες φροντίζουν να αποφεύγουν τα πλήθη και τα πολυσύχναστα μέρη.
Το Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β στη Ρώμη
ΠΡΙΝ: Κοντά στο Κολοσσαίο βρίσκεται το Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β.
ΜΕΤΑ: Το σκηνικό είναι πιο άδειο και ο κόσμος φορά μάσκες.
Η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
ΠΡΙΝ: Το Συντριβάνι Τρέβι (Φοντάνα ντι Τρέβι) στη Ρώμη προσελκύει περίπου 1.200 άτομα ανά ώρα και είναι ένα από τα διασημότερα συντριβάνια στον κόσμο.
ΜΕΤΑ: Σήμερα είναι πολύ πιο άδειο μετά το “χτύπημα” του κορονοϊού στην Ιταλία.
Το Βατικανό
ΠΡΙΝ: Το Βατικανό είναι ένα από τους πιο πολυσύχναστους θρησκευτικούς χώρους στον κόσμο, με σχεδόν 20.000 άτομα να επισκέπτονται την Καπέλα Σιστίνα κάθε μέρα τους καλοκαιρινούς μήνες.
ΜΕΤΑ: Ακόμα και οι χώροι λατρείας βιώνουν την παρακμή.
Το Λούβρο στο Παρίσι
ΠΡΙΝ: Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι που φιλοξενεί έργα όπως η Μόνα Λίζα, είναι ο πιο δημοφιλής χώρος τέχνης στον κόσμο.
Τον Ιανουάριο του 2019, το μουσείο σημείωσε αριθμό-ρεκόρ στους επισκέπτες του, με 10,2 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με το BBC, δηλαδή σχεδόν 15.000 επισκέπτες την ημέρα.
ΜΕΤΑ: την 1η Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι το μουσείο θα κλείσει εξαιτίας του ιού. Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι το προσωπικό του μουσείου συγκεντρώθηκε για να συζητήσει την κατάσταση στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού από το μουσείο και τις αρχές.
Μια ταμπέλα μπροστά από το μουσείο αναφέρει! “Θα σας ενημερώσουμε για τις ώρες λειτουργίας το συντομότερο δυνατό. Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση”. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για το πότε θα ξανανοίξει. Η κυβέρνηση της Γαλλίας επίσης ακύρωσε όλες τις συγκεντρώσεις 5000 ατόμων και άνω σε κλειστούς χώρους.
Η πλατεία Αγίου Μάρκου στη Βενετία
ΠΡΙΝ: Η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι συνήθως γεμάτη…
ΜΕΤΑ: Πλέον είναι άδεια, ακόμα και την περίοδο του Καρναβαλιού.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: