Το μυθικό μπιστρό Au Pied de Cochon βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης του Φωτός, δίπλα στην περιοχή Σατλέ, και γιόρτασε πέρυσι τα 70 χρόνια λειτουργίας του.
Το μπιστρό ειδικεύεται στα χοιρινά προϊόντα και 1 στους 5 πελάτες το επισκέπτεται για να φάει το διάσημο ψητό γουρουνοπόδαρο.
Γεμάτος κοράλλια ο βυθός της Σικελίας
Το εστιατόριο, όπου το 40% των μεσημεριανών γευμάτων σερβίρονται σε ξένους τουρίστες, μένει ανοιχτό μέρα και νύχτα, σερβίρει 24 ώρες το 24ωρο και φημίζεται για το σέρβις του σε ξενύχτηδες.
Πρόκειται για ένα vintage μπιστρό 4 ορόφων, το οποίο δεν έχει αλλάξει ντεκόρ και διακόσμηση από το 1990. Κρύσταλλα μουράνο, τοιχογραφίες που ζωγράφισαν φοιτητές των Καλών Τεχνών με λουλούδια και μικρά γουρουνόπουλα ανάμεσά τους, η εμβληματική μπρασερί ξεχειλίζει από λάτρεις του χοιρινού, χειμώνα-καλοκαίρι. Το εν λόγω εστιατόριο είναι μάρτυρας ενός χαρούμενου Παρισιού του παρελθόντος, με την έμπνευση της Μπελ Επόκ του 1900.
24 ταξίδια για ατρόμητους ταξιδιώτες (μέρος Α)
Το εμβληματικό γουρουνοπόδαρο, ψητό, είναι η βεντέτα του μπιστρό, αλλά δεν λείπουν από το μενού παντός είδους κρέατα, όστρακα και ψάρια. «Στόχος μας είναι να ξαναβρούμε τους ντόπιους πελάτες» σχολιάζει ο σεφ του μπιστρό. Το βασικό μενού κοστίζει 38 ευρώ, με γλυκό ανεβαίνει στα 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και μενού εξπρές για τουρίστες με 19,90 ευρώ.